Giuseppe Verdin ooppera Aida avasi Kööpenhaminan uuden oopperatalon

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kööpenhaminan uuden oopperan ensimmäisen näytäntökauden avajaisoopperaksi oli valittu yhtäaikaa mahtipontinen ja intiimi Giuseppe Verdin ooppera Aida. Valitulla oopperalla halutaan osoittaa, kuinka monipuolinen uuden oopperatalon suuri salo on.

Holmenin entisen laivastotukikohdan paikalle neljässä vuodessa noussut jättimäinen oopperarakennus hallitsee nyt Kööpenhaminan satamaa.

Uusi ooppera on herättänyt kohua alusta asti. Vuonna 2000 Tanskan rikkain mies, yritysjätti A. P. Møller Mærskin omistaja Mærsk McKinney Møller kertoi haluavansa lahjoittaa tanskalaisille uuden oopperatalon. Talo on tullut maksamaan noin 320 miljoonaa euroa. Lahjoituksen ehtona oli, että ooppera rakennetaan näköalapaikalle Holmeniin Møllerin omistamalle maalle.

Tanskassa suuryritykset ovat perinteisesti tukeneet näyttävästi kulttuuria. P. Møller Mærskin lisäksi esimerkiksi Carlsberg on suuri kulttuurihankkeiden rahoittaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tanskan hallitus on ottanut lahjoituksen tyytyväisyydellä vastaan ja se maksaakin jatkossa oopperasta koituvat vuotuiset noin 18 miljoonan euron kulut.


(Lähde: Helsingin Sanomat - verkkoliite, 26.01.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!