Sydneyn oopperatalon korjaustöiden aloittamisaikataulu vielä epävarma

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Sydneyn oopperatalo on vahvistanut että ehdotetuille 350 miljoonaa Australian dollaria maksaville korjaustöille ei ole aloituspäivää vielä, sillä tämän kunnianhimoisen hankkeen rahoitus ei ole vielä varma. Tämä saattaisi tarkoittaa että arkkitehti Jörn Utzonin alkuperäinen suunnitelma
laitetaan jäihin jälleen kerran.

Talon kaksi pääkäyttäjää, Australian Balle ja Opera Australia ovat ilmoittaneet tehneensä seuraavien kolmen näytäntökauden suunnitelmat valmiiksi olettaen että siihen mennessä korjaustyöt eivät vielä ole alkaneet.

Tämä projekti tekisi Sydneyn oopperatalosta arkkitehtinsä Jörn Utzonin alkuperäisten suunnitelmien mukaisen, niin akustisesti, ulkonäöllisesti kuin myös näyttämöllisesti.

North-South Walesin hallitus alunperin suostui noin 70 miljoonan Australian dollarin suunnitelmaan jonka mukaan rakennuksen julkisivua kunnostettaisiin, samoin kuin jo vanhentunut orkesterimonttu. Mutta hallitus sanoi jyrkän ei yli 300 miljoonan hintaisille korjaustöille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Australian Ballet'n johtaja Richard Evans edelleen sanoo heidän odottavan lopullista päätöstä töiden aloittamisaikataulusta, sillä välin hän oli vahvistanut heidän tulevien näytäntökausiensa tilaisuudet oopperatalossa. Mikäli työt alkaisivat odotettua aikaisemmin, hän on varma siitä että Opera House Trust kykenee löytämään mahdollisia korvaavia tiloja niin baletin kuin oopperankin käyttöön. Neuvotteluita on jo käyty parinkin eri teatterin kanssa.

(Lähde: The Sydney Morning Herald, 01.04.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!