Giuseppe Verdin koskettava La Traviata Kansallisoopperan syksyssä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Giuseppe Verdin ooppera La Traviata palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon 9. syyskuuta alkaen. Vuonna 1988 ensi-iltansa saanut produktio on yksi Kansallisoopperan suosituimmista esityksistä: se on esitetty jo 147 kertaa, ja sen on nähnyt yhteensä 145 000 katsojaa. Tänä syksynä luvassa on 9 esitystä.

Koskettavassa La Traviatassa Verdin kaunein musiikki yhdistyy kurtisaani Violettan ja nuoren Alfredon herkkään rakkaustarinaan. Alfredon isä ei hyväksy poikansa suhdetta huonomaineiseen naiseen, ja Violetta joutuu luopumaan Alfredosta. Rakastavaiset kohtaavat uudestaan vasta keuhkotautiin riutuvan Violettan kuolinvuoteella.

La Traviatan on ohjannut Giancarlo del Monaco, ja lavastuksen ja puvut on suunnitellut Michael Scott. Esitysten kapellimestarina vuorottelevat Kari Tikka ja ylikapellimestari Muhai Tang.

Violettan roolissa laulavat Ritva-Liisa Korhonen, Corinna Mologni ja Riikka Hakola. Ritva-Liisa Korhonen on kuulunut Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta 1991 ja hänet tunnetaan lukuisista sopraanopäärooleistaan. Corinna Mologni on laulanut Kansallisoopperan solistina vuodesta 2002. Tällä kaudella hän debytoi Lausannen oopperassa Puccinin Gianni Schicchin Laurettan ja Rossinin Signor Bruschinon Sofian rooleissa, Essenin Aalto-teatterissa Leoncavallon Pajatson Neddan osassa ja Bernin oopperassa Bellinin Puritaanien Elvirana. Riikka Hakolan uralle on mahtunut lukuisia menestyksekkäitä rooleja sekäEuroopassa että USA:ssa. Kansallisoopperassa hän on vieraillut vuodesta 1990. Violettan roolissa Hakola on laulanut mm. Tukholman, Oslon, Kööpenhaminan, Kiovan ja Tallinnan oopperoissa ja Moskovan Bolshoissa.

Alfredon osassa vuorottelevat Juha Riihimäki ja Mika Pohjonen. Juha Riihimäki on laulanut Kansallisoopperan solistina vuodesta 2001 ja Mika Pohjonen vuodesta 2003. Pohjonen lauloi viime kaudella Alfredon lisäksi Straussin Arabellan Matteon sekä Puccinin Turandotin Calafin ja Madama Butterflyn Pinkertonin roolit. Keväällä 2004 hän debytoi Wienin Volksoperin uudessa Madama Butterfly -produktiossa, ja tänä syksynä on vuorossa vierailu Malmön oopperassa Calafin roolissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Germontin osan laulaa syksyn esityksissä baritoni Sauli Tiilikainen.

Uusintaensi-ilta: 9.9.2004
Muut esitykset: 14.9., 17.9., 22.9., 28.9., 30.9., 06.10., 11.10., 21.10.2004

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!