Mozartin riemukas Così fan tutte Kansallisoopperassa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Produktiossa vierailevat mm. Tommi Hakala, Serena Farnocchia ja Christoph Strehl

Ferrando ja Guglielmo ylistävät kilvan morsiamiensa suloisuutta ja uskollisuutta. Kun Don Alfonso rohkenee epäillä kauniimman sukupuolen horjumattomuutta, totuus päätetään selvittää ja asiasta lyödään vetoa. Pian lomahotelliin ilmaantuukin kaksi komeaa muukalaista ja Fiordiligi ja Dorabella huomaavat olevansa kiihkeän liehittelyn kohteena... Mutta kuka lopulta pyörittää ketä tässä lemmenkarusellissa?

Mozartin koominen ooppera Così fan tutte riemastuttaa Kansallisoopperan ohjelmistossa 9.10. alkaen. Vuonna 1999 ensi-iltansa saanut, napolilaiseen lomahotelliin sijoittuva kekseliäs parinvaihtoleikki on yksi Kansallisoopperan kiitetyimpiä tuotantoja. Syyskauden aikana luvassa on yhteensä 9 esitystä.

Ohjaaja Guy Joosten on siirtänyt tarinan 1900-luvulle, mikä tuo siihen aivan uutta uskottavuutta. Näyttävän lavastuksen on suunnitellut Johannes Leiacker, puvut Karin Seydtle ja valaistuksen Thomas Roscher.

Ilmeikkäillä melodioilla ja hienostuneilla orkesteriväreillä herkuttelevan musiikin johtaa John Storgårds. Fiordiligin osassa vuorottelevat Tove Åman ja Serena Farnocchia, ja Dorabellan osassa Riikka Rantanen ja Tuija Knihtilä. Ferrandon roolissa laulavat Christoph Strehl ja Juha Riihimäki, ja Guglielmon roolissa Tommi Hakala ja Arttu Kataja. Dilbèr ja Merja Wirkkala esiintyvät Despinan osassa, ja Don Alfonsona kuullaan Tuomas Pursiota ja Hannu Forsbergia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Baritoni Tommi Hakala teki kansainvälisen läpimurtonsa Cardiffin Singer of the World -kilpailun voitolla vuonna 2003. Vapaaksi taiteilijaksi juuri ryhtynyt Hakala kuului Leipzigin oopperan solisteihin 2001–04. Hän on vieraillut mm. Baijerin valtionoopperassa, Essenin Aalto-teatterissa ja Dresdenin Semper-oopperassa. Tulevien kiinnitysten joukossa on mm. Verdin Falstaffin Ford Strasbourgissa.

Italialainen sopraano Serena Farnocchia oli Luciano Pavarotti -kilpailun voittajia vuonna 1995. Hän kuuluu Stuttgartin valtionoopperan solisteihin ja on vieraillut useissa italialaisissa oopperataloissa. Viime kausina häntä on kuultu mm. Verdin Simon Boccanegran Ameliana Venetsiassa sekä Puccinin Turandotin Liùn roolissa Torontossa. Kansallisoopperassa hän vieraili viime keväänä Bellinin Norman Adalgisan osassa.

Tenori Christoph Strehl on kuulunut Zürichin oopperan solisteihin vuodesta 2002. Hän on vieraillut mm. Berliinin Deutsche Operissa, Dresdenissä, Frankfurtissa, Hampurissa, Baijerin valtionoopperassa ja Salzburgin musiikkijuhlilla. Ohjelmistoon kuuluu lyyrisiä Mozart-rooleja sekä mm. Verdin Falstaffin Fenton, Wagnerin Lentävän hollantilaisen Perämies ja Nürnbergin mestarilaulajien David.

Uusintaensi-ilta 9.10.2004

Muut esitykset 15.10., 23.10., 26.10., 28.10., 1.11., 3.11., 2.12., 9.12.2004

(Lähde: Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 28.9.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!