Suomalainen Tapiiri seikkailee Alminsalissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Jouko Linjaman koko perheen ooppera Suomalainen Tapiiri palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 9.10. alkaen. Alminsalissa nähdään neljä lisäesitystä maaliskuussa kantaesitetystä teoksesta, joka oli sekä arvostelu- että yleisömenestys. Lämminhenkistä, humoristista ja koskettavaa pienoisoopperaa suositellaan yli 5-vuotiaille.

Libreton Jouko Linjaman ensimmäiseen oopperaan on kirjoittanut Esko-Pekka Tiitinen. Keskeisiä teemoja ovat suvaitsevaisuus, erilaisuuden hyväksyminen ja ystävyys yli kulttuurirajojen. Tarinassa intialainen Tapiiri pakenee viidakkopaloa, eksyy äidistään ja päätyy kylmään Suomeen, jossa ystävien saaminen ei olekaan ihan helppoa. Teos kannustaa katsomaan muualta tulevia avoimin silmin, ilman ennakkoluuloja. Vakavien pohdintojen lisäksi Ville Saukkosen ohjaamassa oopperassa on myös roppakaupalla riemastuttavaa vauhtia ja komiikkaa.

Kekseliäät puvut ja sinivalkoisia maitotölkkejä hyödyntävän lavastuksen on suunnitellut Anna Kontek, ja valaistuksen on suunnitellut Vesa Pohjolainen. Orkesteria johtaa Hannu Bister, ja rooleissa esiintyvät Jussi Miilunpalo (Tapiiri), Jaakko Kortekangas (Pipo), Piia Komsi (Kana) sekä Kaija Nuoranne (Sika).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9.10., 13.10., 15.10. ja 18.10.2004 Alminsalissa

(Lähde: Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 24.9.2004)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!