Koominen La Cenerentola lumoaa säkenöivällä musiikillaan

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Angelina (Cenerentola) - Riikka Rantanen
Kuva: ©Suomen Kansallisooppera
(Kuvaaja: Stefan Bremer)

Gioachino Rossinin koominen ooppera La Cenerentola (Tuhkimo) palaa Suomen Kansallisoopperan näyttämölle 17. joulukuuta alkaen. Joulu–tammikuun aikana on luvassa 7 esitystä täynnä Rossinin säkenöivintä musiikkia ja herkullista komiikkaa.

Keväällä 2002 ensi-iltansa saaneen La Cenerentolan on ohjannut Michael Hampe. Sadunomaisen värikkään lavastuksen on suunnitellut Mauro Pagano ja puvut Anna Kontek. Valaistuksen on suunnitellut Kimmo Ruskela ja kapellimestarina vierailee Markus Lehtinen.

Tuhkimon roolin laulavat mezzosopraanot Lilli Paasikivi ja Riikka Rantanen. Don Ramiron osassa vuorottelevat kolumbialainen Juan José Lopera ja espanjalainen David Alegret, joka esiintyy Kansallisoopperassa ensimmäistä kertaa. David Alegret on vieraillut mm. Barcelonan Teatro Principalissa ja Teatro Liceossa sekä Salzburgissa, Montpellierissa ja Klagenfurtissa. Tällä kaudella hän debytoi Wienin Volksoperissa La Cenerentolan Don Ramirona ja Pesaron Rossini-festivaalilla Matka Reimsiin -oopperan Kreivi Libenskofin osassa.

Maailman oopperalavoilla yhä kysytympi bassobaritoni Juha Uusitalo laulaa Don Magnificon osassa. Dandinin osassa vuorottelevat Markus Nieminen ja Petteri Salomaa ja ilkeinä sisarpuolina Raili Viljakainen ja Tove Åman (Clorinda) sekä Eeva-Liisa Saarinen ja Raija Regnell (Tisbe). Alidoron osassa esiintyvät Jouni Kokora ja Hannu Forsberg.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gioachino Rossini: La Cenerentola
Esitykset 17.12., 21.12. ja 28.12.2004 sekä 11.1., 13.1., 18.1. ja 20.1.2005


Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 07.12.2004

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!