Suomen Kansallisoopperan pääjohtajalle kuuden vuoden mittainen jatkokausi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Erkki Korhonen on saanut kuuden vuoden jatkokauden Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitukselta. Korhonen jatkaa uudella sopimuksella vuoden 2012 heinäkuun loppuun asti. Korhonen on toiminut Suomen Kansallisoopperan pääjohtajana syksystä 2001, ja hänen viisivuotiskautensa oli päättymässä ensi vuonna.

Aiemmin Zürichin oopperastudion johtajana toimineen Korhosen valinta pääjohtajaksi vuonna 2000 herätti suuria ristiriitoja, ja mm. talon ylikapellimestari Leif Segerstam luopui virastaan tehdyn valinnan jälkeen. Korhonen on kuitenkin saanut talon pääosin rauhoittumaan, ja nyt jatkokautta asettuivat kannattamaan kaikki Kansallisoopperan henkilöstöryhmät.

Korhosen kauden huippuhetkiä ovat olleet mm. Einojuhani Rautavaaran Rasputinin kantaesitys, Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus ja sen taltiointi Yleisradion televisiolähetykseksi ja Deutsche Grammophonin suunnittelemaksi dvd-levyksi sekä Dario Fon ohjaama Matka Reimsiin.

Tänä keväänä odotetaan paljon esimerkiksi saksalaisen ohjaajagurun Harry Kupferin näkemyksestä Richard Wagnerin Parsifal-oopperaan.


(Lähde: Helsingin Sanomat, verkkoliite - 31.01.2005)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!