Hehkuvaa Puccinia Kansallisoopperassa: Kevään ohjelmistossa Turandot ja ikisuosittu Tosca

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan kevättä maustaa kaksi vahvaa ja koskettavaa Giacomo Puccinin klassikkoa. Huhti–toukokuussa nähdään viime kauden uutuusproduktio, itämaiseen taruun perustuva Turandot sekä suuria tunteita hehkuva Tosca, jonka on Kansallisoopperassa nähnyt jo yli 100 000 katsojaa sitten ensi-iltansa vuonna 1995.


Tosca nähdään kaikkiaan 6 kertaa 11.4. alkaen. Oopperan on ohjannut, lavastanut ja puvustanut Siegwulf Turek, ja kevään esitykset johtaa Kari Tikka. Floria Toscan roolissa vuorottelevat Cynthia Makris ja Päivi Nisula, ja Cavaradossin roolin laulaa Raimo Sirkiä. Scarpiana vuorottelevat Juha Uusitalo, Raimo Laukka ja Esa Ruuttunen, joka jää eläkkeelle tänä keväänä kuuluttuaan Kansallisoopperan solistikuntaan 18 vuoden ajan. Eläkkeellelähtöä juhlistaa Toscan kevään viimeinen esitys 27.4.

Juha Uusitalo esiintyy julman poliisipäällikkö Scarpian osassa Kansallisoopperassa nyt ensimmäistä kertaa. Itse roolissa hän debytoi syksyllä 2004 Turun oopperan produktiossa. Kuluvan kauden aikana hän lauloi Scarpian roolin myös Birminghamin sinfoniaorkesterin solistina.


Turandot palaa ohjelmistoon 16.4., ja luvassa on kaikkiaan 9 esitystä. Ensimmäinen esitys 16.4. on omistettu Italian merkittävimmän oopperatalolle, Milanon La Scalalle, joka avasi ovensa joulukuussa 2004 mittavien uudistustöiden jälkeen.

Sonja Frisellin ohjaama Turandot sai ensi-iltansa Kansallisoopperassa tammikuussa 2004. Lavastus ja puvut on toteutettu Jean-Pierre Ponnellen alkuperäisten suunnitelmien pohjalta ja valaistussuunnittelijana on Joan Sullivan. Produktio on toteutettu yhteistyössä Sevillan Teatro de la Maestranzan kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turandotin esitykset johtaa Muhai Tang. Prinsessa Turandotin roolissa vuorottelevat Baysa Daschnyam ja Francesca Patané, orjatyttö Liùn roolissa Ritva-Liisa Korhonen ja Raili Viljakainen ja Calafin roolissa Mika Pohjonen ja Maurizio Graziani. Muissa keskeisissä tehtävissä laulavat Sauli Tiilikainen / Jaakko Kortekangas, Aki Alamikkotervo / Petri Bäckström, Juha Riihimäki / Ari Grönthal, Ilkka Vihavainen sekä Kalevi Olli / Jarmo Ojala.


Giacomo Puccini: Tosca
Uusintaensi-ilta 11.4.
Muut esitykset 13.4., 15.4., 20.4., 22.4. ja 27.4.

Giacomo Puccini: Turandot
Uusintaensi-ilta 16.4.
Muut esitykset 23.4., 26.4., 28.4., 30.4., 3.5., 6.5., 9.5. ja 12.5.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 4.4.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!