Esa Ruuttunen jää eläkkeelle Kansallisoopperasta

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Baritoni Esa Ruuttunen jää eläkkeelle Suomen Kansallisoopperasta kuuluttuaan solistikuntaan 18 vuoden ajan. Eläkkeellelähtöä juhlistaa Giacomo Puccinin Toscan tämän kevään viimeinen esitys 27.4., jossa Esa Ruuttunen laulaa poliisipäällikkö Scarpian roolin.

Esa Ruuttunen suoritti Sibelius-Akatemiassa lauludiplomin ja laulunopettajan tutkinnot vuonna 1980 ja piti ensikonserttinsa 1981. Debyyttinsä Kansallisoopperassa Ruuttunen teki 1985, ja vuodesta 1987 hän on kuulunut Kansallisoopperan solistikuntaan.

Uransa aikana Ruuttunen on laulanut kaikki keskeiset baritoniroolit. Erityisesti hänet muistetaan Kansallisoopperassa rooleista kuten Puccinin Toscan Scarpia, Wagnerin Nibelungin sormus -tetralogian Alberich, Kokkosen Viimeisten kiusauksien Seppä, Bergin Wozzeckin nimirooli sekä Kari Tikan Luther-oopperan nimirooli. Esa Ruuttunen on vieraillut myös Berliinin Deutsche Operissa, Lontoon Covent Gardenissa, Baijerin ja Wienin valtionoopperoissa, Stuttgartin ja Leipzigin oopperoissa ja Bregenzin musiikkijuhlilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jäähyväisiä oopperanäyttämölle Esa Ruuttunen ei kuitenkaan heitä, vaan häntä kuullaan Kansallisoopperassa myös ensi kaudella Straussin Salomen Johannes Kastajan ja Wagnerin Parsifalin Klingsorin rooleissa. Kesällä hän esiintyy Nivalassa Ilkka Kuusiston oopperassa PULA! Ooppera Konikapinasta.

(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 25.4.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!