Einojuhani Rautavaaran Rasputin vierailee Pietarin Valkeat yöt -festivaalilla

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan syksyllä 2003 kantaesittämä Einojuhani Rautavaaaran ooppera Rasputin on nyt kuultavissa ja nähtävissä myös dvd-taltiointina, jonka on tuottanut Ondine.

Teos palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon perjantaina 13.05. ja se esitetään kevään aikana kaikkiaan viisi kertaa. Rasputin matkaa toukokuun lopussa Pietariin, jossa se kuuluu Valkeat yöt –festivaalin ohjelmaan. Esitys Pietarin Mariinski-teatterissa on tiistaina 31.05. Vierailulle osallistuu Kansallisoopperan solisteja, muusikoita, kuorolaulajia ja näyttämötekniikkaa kaiken kaikkiaan 220 henkeä.

Oopperan päätehtävissä laulavat Matti Salminen, Lilli Paasikivi, Jorma Hynninen, Jyrki Anttila, Riikka Rantanen, Ritva-Liisa Korhonen, Jyrki Korhonen, Jaakko Kortekangas ja Sauli Tiilikainen.
Suomen Kansallisoopperan orkesteria johtaa Mikko Franck.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Einojuhani Rautavaara tarkastelee oopperassaan mystikko ja parantaja Rasputinin elämän loppuvaiheita. Vain Rasputin pystyy parantamaan kruununperijän verenvuototaudin ja niin oppimaton talonpoika saa yhä enemmän valtaa. Huhut Rasputinin paheellisesta elämästä tuovat hänelle myös vihollisia ja lopulta myrkky ja luodit päättävät Rasputinin värikkään elämän. Samalla myös vanhan Venäjän aika on lopussa ja vallankumouksen tulimeri nielee keisarillisen perheen.

(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 02.05.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!