Ensimmäinen Libris-palkinto Päivi Nisulalle - Kansallisooppera juhli myös eläkkeelle jääviä työntekijöitään

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisooppera jättää tänä keväänä jäähyväiset 10 taiteilijalleen sekä 2 muulle pitkäaikaiselle työntekijälleen. Eläkkeelle jäävät solisteista Eeva-Liisa Saarinen, Jaakko Hietikko, Esa Ruuttunen ja Antti Suhonen ja kuorosta Matti Rankala ja Hannu Tuomi. Baletista eläkkeelle siirtyvät tanssijat Ulla-Mari Mäkelä, Jaana Puupponen ja Jukka Aromaa ja orkesterista lyömäsoittaja Paavo Kanervo. Eläkepäiviä lähtevät viettämään myös näyttämötyöntekijä Risto Ruokanen ja vahtimestari Kai Ruokonen.

Eläkekahvien yhteydessä 12.05. jaettiin perinteisten Oopperan Tukisäätiön apurahojen lisäksi ensimmäistä kertaa Libris-kannustuspalkinto. 3.000 euron suuruisen palkinnon sai sopraano Päivi Nisula, joka on kuulunut Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta 1993 ja jota on viimeksi kuultu Kansallisoopperassa Wagnerin Parsifalin Kundryn osassa ja Puccinin Toscan nimiroolissa. Päivi Nisula myös esiintyi tilaisuudessa pääjohtaja Erkki Korhosen säestyksellä. Palkinnon Nisulalle luovuttivat Libriksen toimitusjohtaja Markku Aaltonen sekä Oopperan Tukisäätiön hallituksen edustajat.

Samassa tilaisuudessa jaettiin myös tanssija Lauri Lehdon muistostipendi. 2.500 euron suuruisen, nuorelle miestanssijalle tarkoitetun muistostipendin sai Samuli Poutanen. Samuli Poutanen on ollut kiinnitettynä Kansallisbalettiin vuodesta 2001, ja viimeksi hän on nähty mm. Tero Saarisen koreografiassa Kirkastunut yö sekä Jirí Kyliánin Stepping Stones. Stipendin Poutaselle luovuttivat Lauri Lehdon omaiset.

Libris Oy myöntää Libris-kannustuspalkinnon Kansallisoopperassa vuorovuosin laulutaiteen ja tanssitaiteen edustajalle. Palkinnolla pyritään kannustamaan jo ammattitaitoa omaavaa taiteilijaa kehittämään taitojaan edelleen ja tukemaan tämän urakehitystä sekä Suomessa että ulkomailla. Palkinnon suuruus on 3.000 euroa ja se jaetaan keväisin Oopperan Tukisäätiön apurahojen yhteydessä Kansallisoopperassa. Palkinnonsaajan valitsevat Libris Oy:n edustajat yhdessä Oopperan Tukisäätiön hallituksen edustajien kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Libris Oy on vuonna 1928 perustettu, alansa johtava mainospainotuotteita, asiakaslehtiä ja vuosikertomuksia tuottava yritys, ja Suomen Kansallisoopperan pitkäaikainen yhteistyökumppani.

(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 12.05.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!