Kansallisooppera vierailee Holland Festivalilla

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus kuullaan konserttiesityksenä

Suomen Kansallisooppera vierailee kevätkautensa päätteeksi Amsterdamin Holland Festivalilla. Lauantaina 4.6. festivaaleilla kuultava konserttiesitys Kaija Saariahon oopperasta Kaukainen rakkaus on yksi Amsterdamin uuden Muziekgebouw-konserttitalon avajaisviikkojen päätapahtumista.

Maailmalla menestyneen teoksen Suomen ensiesitys oli Kansallisoopperassa syyskuussa 2004 Peter Sellarsin ohjaamana. Amsterdamissa Clémencen osan laulaa Pia Freund, Pyhiinvaeltajan osan Lilli Paasikivi ja Jaufré Rudelin osan Hans Christoph Begemann. Kansallisoopperan orkesteria ja kuoroa johtaa Susanna Mälkki. Konserttiesityksen ohjauksesta ja visualisoinnista vastaa festivaalin taiteellinen johtaja Pierre Audi, joka tunnetaan myös Hollannin Kansallisoopperan taiteellisena johtajana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Holland Festival järjestetään 1.–26.6. Amsterdamissa. Festivaali on tarjonnut monipuolisen valikoiman kansainvälistä teatteria, musiikkia, tanssia, oopperaa, elokuvaa ja kuvataidetta joka kesäkuu vuodesta 1947 alkaen. Tänä vuonna festivaaleilla esiintyvät mm. Nederlands Dans Theater, Hollannin Kansallisbaletti, Hollannin Kansallisooppera ja Hampurin valtionooppera. Festivaalin taiteellinen johtaja on Pierre Audi.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 27.05.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!