Lilli Paasikiveä ja Kirsi Tiihosta ylistetään Lyonissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Mezzosopraano Lilli Paasikiven ja sopraano Kirsi Tiihosen vierailu Lyonissa Richard Straussin oopperassa Ariadne auf Naxos on saanut runsaasti kiitosta.

Benoit Berger toteaa Opéra Forumissa 14.10. ilmestyneessä arvostelussa, että Säveltäjän roolin esittäneen Lilli Paasikiven äänessä on keskiyön auringossa kasvaneiden taitelijoiden lyyrisyyttä ja valoisuutta ja hänen tunteen täyttämä loppuhymninsä on värisyttävä. ”Nuorekkaana, hehkuvana, raivoisana, laulullisesti suvereenina hänen Säveltäjänsä jää aikakirjoihin yhtenä harvoista, jotka eivät saa kaipaamaan aiemmin kuultuja Seefriediä, Jurinacia, Troyanosta tai Baltsaa.”

”Millainen Ariadne!” Benoit toteaa Kirsi Tiihosesta ja kiittää hänen huimaavaa finaalikohtaustaan ja loisteliasta ja silti väriltään joustavaa, yksinkertaisesti kaunista ääntään.

Le Progres -lehden 18.10. ilmestyneen arvion mukaan Lyonin Ariadne auf Naxosin päärooleissa on suuren luokan miehitys. Kirsi Tiihosen Ariadne herättää tunteita ja Lilli Paasikivi viettelee täydellisen kauniilla laulun linjalla ja äänenvärillä jossa on tuhansia sävyjä.

Kumpaakin laulajaa kuullaan Strauss-rooleissa myös Suomen Kansallisoopperassa. Lilli Paasikivi laulaa Octavianin roolin joulukuussa kun Ruusuritari palaa ohjelmistoon. Kirsi Tiihonen laulaa tammikuussa oopperassa Nainen vailla varjoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Günter Krämerin ohjaama Ariadne auf Naxos sai Lyonissa uusintaensi-iltansa 5.10. ja se esitettiin seitsemän kertaa. Kapellimestarina oli Gerard Korsten ja Lilli Paasikiven ja Kirsi Tiihosen lisäksi päärooleissa lauloivat sopraano Laura Aikin ja tenori Robert Künzli.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 03.11.2005)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!