Harri Karri johtaa Kaukaisen rakkauden esityksiä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Susanna Mälkki joutunut loukkaantumisen vuoksi perumaan myös Ruusuritarin esityksen

Kapellimestari Harri Karri johtaa Suomen Kansallisoopperassa kolme Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus -oopperan esitystä loukkaantuneen Susanna Mälkin tilalla. Harri Karrin johtamat esitykset ovat perjantaina 3.2., maanantaina 6.2. sekä perjantaina 10.2. Saariahon Kaukaisen rakkauden esityksiä on tänä keväänä yhteensä yhdeksän, ja niistä viimeinen on 9.3.

Susanna Mälkin oli määrä johtaa Kansallisoopperassa myös Richard Straussin Ruusuritarin viimeinen esitys lauantaina 4.2. Esityksen johtaa 4.2. teoksen toinen kapellimestari Nils Schweckendiek.

Harri Karri valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1997. Hän on suorittanut tutkinnot sekä orkesterinjohdossa että pianonsoitossa. Karri on johtanut useimpia maamme ammattiorkestereita, ja on viime vuosina suuntautunut erityisesti musiikkiteatteriin. Karri on johtanut oopperaproduktioita mm. Sibelius-Akatemiassa sekä Vantaan ja Seinäjoen oopperoissa. Syksyllä 2005 hän oli Oulussa kantaesityksensä saaneen Olli Kortekankaan Messenius ja Lucia -oopperan toinen kapellimestari.

Suomen Kansallisoopperassa Harri Karria on kuultu Harald Landerin Etydit-baletin johdossa vuonna 1996. Karri johti myös Markus Fageruddin Gaia-lastenoopperan vierailunäytökset Oulussa ja Utrechtissa 2001.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Harri Karri on työskennellyt korrepetiittorina mm. Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Vuodesta 2002 hän on toiminut korrepetition lehtorina Sibelius-Akatemiassa, jossa hän on opettanut myös orkesterinjohtoa vuodesta 1998.

Nils Schweckendiek on opiskellut musiikkitiedettä Cambridgen yliopistossa ja orkesterin- ja kuoronjohtoa Freiburgissa. Sibelius-Akatemiassa hän on suorittanut orkesterin- ja kuoronjohdon diplomit Leif Segerstamin, Jorma Panulan, Matti Hyökin ja Atso Almilan johdolla.

Nils Schweckendiek on johtanut Suomessa Sibelius-Akatemian oopperaproduktioiden lisäksi mm. Dvorakin oopperan Rusalka Helsingin juhlaviikoilla ja Offenbachin Hoffmannin kertomukset Aleksanterin teatterissa. Vaasan oopperassa hän on johtanut Puccinin Madama Butterflyn ja Nordgrenin Den svarte munken -oopperan Suomen ensi-esityksen. Tammikuussa 2006 Schweckendiek johtaa Tauno Pylkkäsen Sudenmorsian-oopperan Helsingin Kaapelitehtaalla. Suomen Kansallisoopperassa Schweckendiek on vieraillut aiemmin Aulis Sallisen baletin Hobitti esityksissä vuonna 2002.

Oopperan lisäksi Nils Schweckendiek on johtanut kaupunginorkestereita Suomessa ja Virossa. Hän on konsertoinut myös Radion kamarikuoron ja Utopia-kamarikuoron kanssa.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 03.02.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!