Keväistä oopperailottelua Sevillan parturissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Lupaava nuori basso Petar Naydenov debytoi Kansallisoopperassa

Suomen Kansallisoopperassa järjestetään neljä uutta esitystä Rossinin ikivihreästä Sevillan parturista. Keveä oopperailottelu häkeltymättömän parturi Figaron lemmenjuonista nähdään neljästi toukokuussa.

Nuorekkaaseen esiintyjäjoukkoon kuuluvat Figarot Jaakko Kortekangas ja Ville Rusanen, Rosinana laulaa Tuija Knihtilä ja Bartolona Jukka Romu. Kreivi Almavivan roolissa vierailee mm. Caruso- ja Teatro Regio di Torino -kilpailut voittanut italialaistenori Luigi Petroni ja Basiliona esiintyvät Jyrki Korhonen sekä bulgarialainen Petar Naydenov. Nuori Naydenov on kiinnostava nouseva basso, joka debytoi 24-vuotiaana Sofian Kansallisoopperassa Don Giovannin roolissa. Hän on opiskellut mm. Gena Dimitrovan ja Nikola Giuzelevin johdolla kotimaassaan sekä Mirella Frenin oppilaana Italiassa. Suomen Kansallisoopperassa nyt ensi kertaa laulavan Naydenovin ääni taipuu sekä bel canto -repertuaariin että suuriin venäläisiin bassorooleihin, ja häntä on jo ehditty verrata suuriin legendaarisiin bassolaulajiin. Sevillan parturin Basiliona Naydenov on aiemmin esiintynyt mm. Dario Fon ohjauksessa. Naydenov laulaa Kansallisoopperan näyttämöllä kolmena iltana 13., 22. ja 24.05.

Hulvaton Sevillan parturi on viihdyttänyt katsojia jo kymmenen vuoden ajan, ensi-iltaa vietettiin 1996. Oopperan on ohjannut Giancarlo del Monaco ja toukokuun esityksissä Kansallisoopperan orkesteria johtaa Hannu Bister.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Gioachino Rossini: Sevillan parturi
Esitykset: 06.05., 13.05., 22.05. ja 24.05.
Kysy esityksestä 22.05. näytännön jälkeen, vapaa pääsy


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 27.04.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!