Taikahuilun nähnyt jo 22000 katsojaa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan uuden Taikahuilu-produktion on nähnyt jo 22 000 katsojaa. Jussi Tapolan ohjaama Taikahuilu sai ensi-iltansa 3.3., ja kaikki tähänastiset 17 esitystä ovat olleet lähes loppuunmyytyjä. Jäljellä on vielä 2 esitystä, jotka ovat niin ikään loppuunmyydyt – peruutuspaikkoja voi kysellä Oopperan lipunmyynnistä tai Lippupisteestä. Suosittu Taikahuilu palaa ohjelmistoon syyskaudella 2007.

Loppukevään yleisösuosikiksi on nousemassa 6.5. Alminsalissa ensi-iltansa saanut Mozart-baletit, jonka kaikki 10 esitystä on jo lähes loppuunmyyty. Mozartin musiikin innoittamassa kolmen koreografian illassa nähdään Jirí Kyliánin teokset Petite Mort ja Sechs Tänze sekä George Balanchinen Divertimento 15.

Suuren kysynnän vuoksi Mozart-baleteista järjestetään 27.5. lisäesitys, johon on vielä lippuja saatavilla. Lisäesityksessä Jan Söderblomin johtaman Kansallisoopperan orkesterin korvaa nauhamusiikki, ja liput ovat tämän vuoksi normaalihintoja edullisemmat (28 euroa). Myös Mozart-balettien muihin esityksiin kannattaa kysellä peruutuspaikkoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansallisooppera esittää 250-vuotiaan Mozartin juhlavuoden aikana kaikkiaan 5 säveltäjäneron ikivihreää oopperaa. Toukokuun aikana on vielä viisi Figaron häiden esitystä ja yksi Ryöstö seraljista -oopperan esitys, joihin kaikkiin on lippuja saatavilla. Juhlat jatkuvat syksyllä, jolloin ohjelmistoon palaavat suositut Così fan tutte ja Don Giovanni. Lokakuussa Alminsalissa saa ensi-iltansa Mozartin varhainen helmi Zaide Lisbeth Landefortin ohjauksena. Liput syksyn esityksiin ovat nyt myynnissä.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 08.05.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!