Ylikapellimestari Muhai Tangin kausi Kansallisoopperassa päättyy

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Ylikapellimestari Muhai Tangin kausi Kansallisoopperassa päättyy
Jäähyväiskonsertin solistina pianisti Ju Hee Suh

Runsaat kolme vuotta ylikapellimestarina toimineen Muhai Tangin kausi päättyy Suomen Kansallisoopperassa. Tang jättää hyvästit Kansallisoopperan orkesterille konsertissaan tiistaina 6. kesäkuuta. Jäähyväiskonsertin solistina esiintyy korealaissyntyinen pianisti ja Tangin vaimo Ju Hee Suh. Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen Finlandia, Tšaikovskin 1. pianokonsertto sekä Dvorákin 9. sinfonia Uudesta maailmasta.

Muhai Tang aloitti Kansallisoopperan ylikapellimestarina tammikuussa 2003. Kautensa aikana hän on johtanut Kansallisoopperassa mm. oopperat Figaron häät, La Traviata, Madama Butterfly, Tosca, La rondine, Boris Godunov, Sevillan parturi ja Otello. Turandotin ja Ruusuritarin ensi-illat hän johti vuonna 2004, Patarouvan ensi-illan 2005 ja oopperan Nainen vailla varjoa ensi-illan tammikuussa 2006. Lisäksi Tang on johtanut Kansallisoopperassa useita balettiesityksiä ja konsertteja. Suomen Kansallisoopperasta Muhai Tang siirtyy Zürichin kamariorkesterin taiteelliseksi johtajaksi ja ylikapellimestariksi. Kansallisoopperan ylikapellimestarina häntä seuraa Mikko Franck.

Pianisti Ju Hee Suh debytoi New Yorkin filharmonikkojen ja kapellimestari Zubin Mehtan rinnalla vain 10-vuotiaana 1970-luvun lopulla. Hän on esiintynyt solistina kymmenien nimekkäiden orkesterien edessä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa ja tehnyt yhteistyötä kapellimestarien, kuten James Levinen, Charles Dutoit'n, Juri Termikanovin, Simon Rattlen, Paavo Berglundin, David Zinmanin, Neeme Järvin ja Yehudi Menuhinin kanssa. Ju Hee Suh päätti hiljattain Saksan-kiertueen Bernin sinfoniaorkesterin solistina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Muhai Tangin jäähyväiskonsertti
Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä 6.6.2006 klo 19
Ju Hee Suh, piano
Muhai Tang, musiikinjohto
Suomen Kansallisoopperan orkesteri
Sibelius – Tšaikovski – Dvorák
Liput 30 / 20 / 15 €


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 30.05.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!