Lastenooppera CAR MEN – bilpojkarna yhdistää kulttuurilaitosten voimat

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Yhteistyössä Unga Teatern, Suomen Kansallisooppera, Stadia ja Sibelius-Akatemia

Takapihan perukoilla, pienessä autokorjaamossa Carkki ja Jussi valmistautuvat mäkiautoineen Bizet’s Back Yard Race -rallikilpailuun. Edellisvuoden häviö kismittää, joten tällä kertaa on yllettävä voittoon! Kisaa edeltävänä iltana naapuruston rikas ja hemmoteltu Camilla yrittää houkutella Carkkia omaan talliinsa… Kuinka tärkeää on lopulta Carkille voitto, ja kuinka tärkeää ystävyys?

Bizet’n tuttuun oopperaan perustuva CAR MEN – bilpojkarna on tarina ystävyydestä ja kunnianhimosta. Dramaattiseen autokilpailuun huipentuva lastenooppera pohtii sitä mikä elämässä on tärkeää. Aina ei ehkä tarvitse olla paras, ja omana itsenään pärjää maailmassa parhaiten.

Ruotsinkielisen, yli 4-vuotiaille suunnatun lastenoopperan toteuttavat yhteistyössä Suomen Kansallisooppera, Unga Teatern, Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia ja Sibelius-Akatemia. Ensi-ilta on Unga Teaternin Lillklobb-näyttämöllä 28.9., ja esityksiä on marraskuussa myös Kansallisoopperan Alminsalissa. Kaikkiaan esityksiä on 30.

Oopperan on käsikirjoittanut ja ohjannut Unga Teaternin taiteellinen johtaja Christian Lindroos, ja Bizet’n musiikin muokkauksesta ja sovituksesta vastaavat Pasi Hiihtola ja Tuomas Kesälä. Menneiden vuosikymmenten värejä ja tunnelmia heijastelevan lavastuksen ja puvut on suunnitellut Janne Siltavuori. Lavastus ja puvut on toteutettu Kansallisoopperan työpajoilla, ja lavastuksen audiovisuaalisista elementeistä vastaa Stadia. Koreografian on tehnyt Osku Heiskanen ja ääni- ja valaistussuunnittelun Jukka Hannukainen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa opiskelevat nuoret solistit toimivat myös oopperan orkesterina. Mukana Jussin roolissa on myös Unga Teaternin näyttelijä Frank Skog.

Oopperaan liittyy myös ruotsinkielisille kouluille suunnattu taidekasvatusohjelma, jonka suunnittelusta vastaa Stadia ja toteutuksesta kaikki neljä laitosta yhdessä.


CAR MEN - bilpojkarna
Ensi-ilta: 28.09.2006 (Unga Teaternin Lillklobb-näyttämö, Espoo)
Muut esitykset: 30.09.–28.10. (Unga Teaternin Lillklobb-näyttämö) ja 08.-15.11. (Kansallisoopperan Alminsali)


(Suomen Kansallisooppera, Lehdistötiedote 08.09.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!