Jevgeni Onegin on suosituin venäläinen ooppera Suomessa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Gabriel Suovanen - Jevgeni Onegin, Robert McLoud - Zareski, Jorma Silvasti - Lenski

©Suomen Kansallisooppera
(Kuva: Heikki Tuuli)


Tuotanto on Kansallisoopperan ja Royal Opera Housen yhteistyötä.

Kansallisoopperan syyskausi huipentuu perjantaina 24.11., kun ensi-iltansa saa Pjotr Tšaikovskin klassikko-ooppera Jevgeni Onegin. Teos toteutetaan yhteistyössä Lontoon Royal Opera Housen kanssa.

Puškinin runoromaaniin perustuva ooppera on kaikkien aikojen suosituin venäläinen ooppera Suomessa – tähän mennessä teosta on esitetty Kansallisoopperassa jo yli 250 kertaa vuodesta 1913 lähtien. Uuden, tarinan alkuperäiseen aikakauteen sijoitetun tulkinnan on tehnyt ohjaaja Steven Pimlott apulaisohjaajanaan Elaine Kidd. Esitysten johdossa vuorottelevat Mikko Franck ja Pietari Inkinen. Lavasteet ja puvut ovat Antony McDonaldin suunnittelemat, valaistus on Peter Mumfordin ja koreografia Linda Dobellin käsialaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jevgeni Oneginin nimiroolissa laulavat Gabriel Suovanen ja Sauli Tiilikainen, Tatjanana esiintyvät Soile Isokoski ja Satu Vihavainen, Olgana Tuija Knihtilä ja Riikka Rantanen, Lenskin roolissa Jorma Silvasti, Jyrki Anttila ja Petrus Schroderus sekä Gremininä Jyrki Korhonen ja Ilkka Vihavainen.

Lontoon Royal Opera Housen lisäksi Suomen Kansallisooppera on viime kausien aikana tehnyt yhteistyötä myös mm. Deutsche Oper Berlinin, Bolognan Teatro Comunalen ja Sevillan Teatro de la Maestranzan kanssa.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 14.11.2006)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!