Suomen Kansallisoopperalta voitollinen tulos vuodelta 2006

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisooppera tekee vuonna 2006 voitollisen tuloksen. Oopperan hallituksen puheenjohtajan Seppo Tiitisen mukaan voittoa on kertynyt noin 200 000 euroa, kun esityksiä on vielä jonkin verran jäljellä.

Kevätkaudella tappiota syntyi 350 000 euroa, mutta syyskausi on myynyt paremmin. Ilman poikkeuksellisen suurta 550 000 euron yksityishenkilöltä saatua lahjoitusta oopperan tulos olisi todennäköisesti tänäkin vuonna tappiollinen. Vuonna 2005 ooppera teki 1,7 miljoonaa euroa tappiota.

Keskiviikkona kokoontuneelle oopperan hallitukselle esiteltiin myös työilmapiiritutkimuksen tulokset. "Tulokset eivät olleet hyviä", Tiitinen sanoo. Hänen mukaansa ilmapiiri on mennyt huonompaan suuntaan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Suomen Kansallisoopperan hallitus käsittelee ilmapiiritutkimusta vasta tammikuun kokouksessaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seppo Tiitisen mukaan hallituksen suunnitelmissa ei ole pääjohtaja Erkki Korhosen ja hallintojohtaja Pekka Kaurasen erottaminen.

Voitollisesta tuloksesta huolimatta ooppera jatkaa viime keväänä julkistettua tervehdyttämisohjelmaa, sen mukaan henkilökuntaa vähennetään neljälläkymmenellä ja lisäksi kesällä 2007 koko oopperan väki joutuu pakkolomalle. Oopperan päämääränä on kerätä takaisin huvenneita pääomiaan. Tiitisen mukaan ensi vuodelle on budjetoitu kahden miljoonan voitto, mikä nostaisi pääoman suunnitellulle neljän miljoonan tasolle. Pääomaa kerätään, jotta ooppera kestäisi yllättäviä tappioita.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!