Kansallisoopperassa esillä maalauksia Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperassa esillä maalauksia Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista

Suomen Kansallisoopperassa on vuoden 2007 ajan esillä suomalaista kansaa ja sen arkista elämäntodellisuutta kuvaava näyttely, joka on koottu Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi teosvalinnat perustuvat teemaltaan kansallisen juhlavuoden sanalliseen tunnukseen Me!

Näyttely on esillä oopperatalon VIP-tiloissa ja sitä esitellään yleisölle ainoastaan opastetuilla näyttelykierroksilla. Puolen tunnin mittaisia näyttelykierroksia järjestetään joka tiistai ja torstai klo 15.30.

Näyttelyn taiteilijat ovat 1900-luvun alun suomalaisen maalaustaiteen keskeisimpiä nimiä: Wilho Sjöström, Antti Favén, Marcus Collin, Alvar Cawén, Yngve Bäck ja Birger Carlstedt. Esillä olevat 27 teosta ajoittuvat aikaan juuri ennen maamme itsenäistymistä ja heti sen jälkeen. Valtiohistoriallisen käännekohdan aikoihin myös maalaustaiteemme eli yhtä murroskausistaan: kuvataide maallistui ja irtaantui vähitellen kultakauden kansallisromanttisista ja nationalistisista painotuksistaan. Huomio suuntautui yhä enemmän puhtaasti muodollisiin kysymyksiin, kuten teosten rakenteelliseen ja koloristiseen olemukseen.

Serlachiuksen taidesäätiön ydinkokoelma syntyi vuorineuvos Gösta Serlachiuksen aktiivisen taideharrastuksen tuloksena. Ajan mittaan siitä on kasvanut merkittävä kokonaisuus suomalaisen taiteen klassikkoja ja vanhaa eurooppalaista maalaustaidetta. Gösta Serlachiuksen taidemuseo sijaitsee Joenniemen kartanossa Mäntässä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomen kansaa – maalauksia Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista
Suomen Kansallisoopperassa 31.3.2007 asti sekä 1.10.–31.12.2007
Opastetut näyttelykierrokset tiistaisin ja torstaisin klo 15.30, liput 3 €
Varaukset Oopperan myyntipalvelu puh. (09) 4030 2210 (ma–pe klo 9–16), kiertokaynnit@operafin.fi


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 07.02.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!