Rohkeasti tulkittu Patarouva tapahtuu nykypäivän Venäjällä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Rohkeasti tulkittu Patarouva tapahtuu nykypäivän Venäjällä - Mika Pohjonen ensi kertaa Hermanin roolissa


Pjotr Tšaikovskin klassikko-ooppera Patarouva palaa Suomen Kansallisoopperaan 23. helmikuuta. Puškinin luoma uhkapelien ja sosiaalisen kilpailun teema on pistävän ajankohtainen: ohjaaja Vilppu Kiljunen on tuonut Patarouvan rohkeasti nykypäivän Venäjälle, ultramodernin teknologian ja uusrikkaiden yhteiskuntaan.

Patarouvan helmi- ja maaliskuussa nähtävät kuusi esitystä johtaa Eri Klas ja Hermanin pääroolissa debytoi Mika Pohjonen. "Jokainen on joskus pelannut lottoa ja tietää miltä häviäminen tuntuu. Ne tunteet pitää Hermanissa vain jalostaa pidemmälle. Sitä paitsi voittoja ja tappioita ei ole vain uhkapelissä, vaan niitä kokee itse kukin myös omassa elämässään", kertoo Pohjonen roolityöskentelystään.

Mika Pohjosen kanssa Hermanina vuorottelee venäläistenori Vladimir Kuzmenko. Lisan roolissa esiintyy Olga Romanko, Kreivittärenä Marit Sauramo ja Erja Wimeri, Kreivi Tomskina Raimo Laukka, Polinan roolissa Tuija Knihtilä ja Monika-Evelin Liiv ja Ruhtinas Jeletskinä Markus Nieminen. Patarouvan on visualisoinut Kimmo Viskari ja valaistuksen on suunnitellut Mikki Kunttu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Pjotr Tšaikovski: Patarouva
Suomen Kansallisooppera
Uusintaensi-ilta 23.2.2007 klo 19
Muut esitykset 27.2., 7.3., 14.3., 19.3. ja 27.3. klo 19
Teosesittely 27.2. klo 18.15, vapaa pääsy


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 13.02.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!