Mikko Franck eroaa Kansallisoopperan ylikapellimestarin tehtävästä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Mikko Franck eroaa Kansallisoopperan ylikapellimestarin tehtävästä

Ylikapellimestari Mikko Franck on jättänyt tänään keskiviikkona 14.2.2007 kirjallisen eroilmoituksensa Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitukselle. Franckin mukaan syynä ovat näkemyserot Kansallisoopperan johdon välillä.

Mikko Franck aloitti Kansallisoopperan ylikapellimestarina 1.8.2006 ja hänen kautensa oli määrä jatkua 31.7.2011 asti. Franckilla on tehtävästään vuoden irtisanomisaika, joten hänen eronsa astuu voimaan vuoden kuluttua 14.2.2008. Näin ollen maaliskuussa ensi-iltansa saava Punainen viiva jää Franckin viimeiseksi oopperatyöksi Kansallisoopperan ylikapellimestarina.

Kansallisoopperassa Mikko Franck on johtanut Taikahuilun, Lemmenjuoman, Don Giovannin ja Toscan esityksiä, La Bohèmen, Hovanštšinan, Manon Lescaut’n, Parsifalin ja Jevgeni Oneginin ensi-illat sekä Einojuhani Rautavaaran Rasputinin kantaesityksen. Tulevia oopperatöitä ovat mm. Tosca ja Lemmenjuoma Royal Opera House Covent Gardenissa, Ring-sarja Deutsche Operissa ja Salome Metropolitanissa. Mikko Franck työskentelee kesään asti Belgian kansallisorkesterin musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 14.02.2007)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!