Kansallisoopperan syksy käynnistyy konserttien sarjalla

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperan syksy käynnistyy konserttien sarjalla
Lilli Paasikivi ja Mikko Franck avaavat kauden Debussy & Ravel -konsertissa

Suomen Kansallisoopperan kausi käynnistyy perjantaina 7.9., kun Lilli Paasikivi, Mikko Franck ja Kansallisoopperan orkesteri esittävät impressionismin merkkisävellyksiä Temppeliaukion kirkossa. Debussy & Ravel -konsertissa kuullaan Claude Debussyn orkesteriteokset Faunin iltapäivä ja Printemps sekä Maurice Ravelin kolmen runoelman Shéhérazade.

Kansallisoopperan solisti, mezzosopraano Lilli Paasikivi luo näyttävää kansainvälistä uraa. Elokuussa hän konsertoi mm. BBC:n Proms-festivaalilla Lontoossa, Tuhkholmassa sekä Göteborgissa ja syyskaudella tulossa ovat mm. vierailut Oslossa ja Lontoossa kapellimestari Christoph von Dohnanyin johtaman Philharmonia-orkesterin solistina.

Kansallisoopperan syksyn konserttien sarja jatkuu solistien vierailulla Espoon Sellosalissa 12.9. Ohjelmassa on mm. Mozartin, Donizettin, Puccinin ja Rossinin ooppera-aarioita. Keskiviikkona 19.9. Mikko Franck johtaa Giuseppe Verdin Requiemin Helsingin Johanneksen kirkossa, ja Kansallisoopperan kuoron ja orkesterin solisteina laulavat Kirsi Tiihonen, Tuija Knihtilä, Mika Pohjonen ja Jyrki Korhonen. Operetin taikaa -konsertti tarjoaa odotettuja operettinumeroita Helsingin Kulttuuritalolla 29.9. Kansallisoopperan solisteja ja orkesteria johtaa Kari Tikka.

Lokakuussa konsertit siirtyvät oopperataloon, kun päänäyttämön peruskorjaus valmistuu. Päänäyttämö avautuu Avajaisgaalassa 6.10. ja tuoreeltaan uudistuneella päänäyttämöllä esiintyvät myös Soile Isokoski (7.10.) ja Gerald Finley (12.10.) resitaaleissaan. Päälämpiössä jatkuvat lauantai-iltapäivien ilmaiset kamarimusiikkimatineat 15.9. alkaen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ooppera- ja balettiesitykset käynnistyvät Alminsalissa 13.9. ja päänäyttämöllä 19.10. Kauden ensimmäinen uusi tuotanto, 1930-luvun jännitteiseen Espanjaan sijoitettu Carmen, saa ensi-iltansa 9.11.

Kansallisoopperan koko näytäntövuoden 2007–2008 ohjelmisto löytyy täältä.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 29.08.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!