Kansallisoopperan hallitus päätti balettioppilaitoksen uuden johtokunnan kokoonpanon

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kansallisoopperan balettioppilaitos antaa klassisen baletin ammattiopetusta 30:lle nuorelle ja perusopetusta 250:lle 5–15-vuotiaalle. Klassiseen balettiin erikoistuneena oppilaitoksena se on lajinsa ainoa Suomessa.

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus asetti kokouksessaan keskiviikkona 12. syyskuuta balettioppilaitokselle uuden johtokunnan. Balettioppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Kansallisoopperan hallituksen jäsen, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Aulis Pitkälä. Hallituksen nimeäminä johtokuntaan valittiin myös hallintojohtaja Pekka Kauranen ja baletinjohtaja Dinna Bjørn. Johtokuntaan kuuluvat itseoikeutettuina jäseninä balettioppilaitoksen rehtori Hannele Niiranen ja apulaisrehtori Aarne Mäntylä.

Kansallisbaletin tanssijoiden edustajana johtokunnassa on Jarkko Niininen (varajäsenenään Anandah Kononen), henkilöstön edustajina opettajat Liisa Palin ja Venla Konttinen, säestäjä Andrzej Puszkarzewicz ja opiskelijoiden edustajana Jaana Nurminen (varajäsenenään Nikolas Koskivirta).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Balettioppilaitoksen johtokunnan toimikausi alkaa 12.9.2007 ja päättyy 31.7.2010.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 12.09.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!