Kansallisoopperan hallitus nimitti Päivi Kärkkäisen pääjohtajaksi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Päivi Kärkkäinen, Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja (01.12.2007 alkaen)
Kuva: Heikki Tuuli
©Suomen Kansallisooppera


Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus on nimittänyt Kansallisoopperan pääjohtajaksi FL Päivi Kärkkäisen. Hallitus päätti asiasta kokouksessaan tänään, torstaina 27.9. Kärkkäinen aloittaa tehtävässään 1.12.2007 ja hänen sopimuksensa on voimassa toistaiseksi.

Kansallisoopperan hallituksen nimitysvaliokunta esitti Päivi Kärkkäistä tehtävään viikko sitten. Ennen päätöstä hallitus kuuli Oopperan henkilöstöryhmiä, jotka kannattivat Kärkkäisen valintaa yksimielisesti. Nimitysvaliokuntaan kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Sirkka Hämäläinen, varapuheenjohtaja Raija-Sinikka Rantala, oopperanjohtaja Jan Hultin ja toimitusjohtaja Pentti Kivinen.

Päivi Kärkkäinen, 52, siirtyy Kansallisoopperaan Yleisradiosta YLE Asia ja Kulttuuri -ohjelmistoalueen ohjelmistopäällikön tehtävästä. Hänen kokemuksensa henkilöstön motivointiin perustuvasta asiantuntijaorganisaation johtamisesta sekä vahva talousosaamisensa antavat hallituksen mukaan hyvät lähtökohdat kehittää ja tehostaa Kansallisoopperan toimintaa.

Pääjohtaja keskittyy koko talon yleisjohtamiseen. Kansallisoopperan pääjohtajan ja oopperan taiteellisen johtajan tehtävät eritytettiin aiemmin syksyllä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Päivi Kärkkäinen
FL Päivi Kärkkäinen, 52, on opiskellut Tampereen yliopistossa ja Ohiossa, Yhdysvalloissa. Hän suoritti filosofian lisensiaatin tutkinnon pääaineinaan suomen kieli ja tiedotusoppi vuonna 1985, minkä jälkeen hän opiskeli viestintää Asla Fulbright -stipendiaattina Ohio State Universityssä. Vuonna 2000 Kärkkäinen suoritti Helsingin kauppakorkeakoulussa JOKO-johtamiskoulutuksen.

Vuodesta 2006 Päivi Kärkkäinen on työskennellyt YLE Asia ja Kulttuuri -ohjelmistoalueen ohjelmistopäällikkönä ja ohjelmistoaluejohtajan varamiehenä. Hänen vastuualueeseensa kuuluu mm. suomenkielisen tv-kanavaperheen kokonaisuus. Aiemmin hän on toiminut YLE TV2:n ohjelmajohtajana ja tv-toimialan johtoryhmän jäsenenä (2002–2006), YLE TV2:n ohjelmistopäällikkönä ja ohjelmajohtajan varamiehenä (1994–2001) sekä toimittajana, juontajana, puheopin kouluttajana ja Tampereen yliopiston lehtorina ja amanuenssina.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 27.09.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!