Soile Isokoski ja Gerald Finley konsertoivat Kansallisoopperassa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä konsertoi lokakuussa kaksi maailmanluokan laulajatähteä. Sopraano Soile Isokoski konsertoi pianisti Marita Viitasalon kanssa sunnuntaina 7.10. ja baritoni Gerald Finley pianisti Julius Draken kanssa perjantaina 12.10.

Soile Isokosken konsertin ohjelmassa on Toivo Kuulan, Richard Straussin ja W. A. Mozartin yksinlauluja sekä Edvard Griegin Kuusi laulua op. 48, Benjamin Brittenin On this Island op. 11 ja Arnold Schönbergin Brettl-Lieder.

Gerald Finley muistetaan Kansallisoopperassa Jaufré Rudelin roolistaan Kaija Saariahon oopperassa Kaukainen rakkaus. Konsertissaan Finley laulaa sekä venäläistä että amerikkalaista ohjelmistoa. Pjotr Tšaikovskin, Samuel Barberin ja Charles Ivesin laulujen lisäksi ohjelmassa on Modest Musorgskin laulusarja Kuoleman lauluja ja tansseja ja Ned Roremin War Scenes.

Gerald Finley debytoi oopperalaulajana Mozartin teoksissa Glyndebournessa ja on sittemmin esiintynyt suurissa oopperataloissa mm. Lontoossa, Berliinissä, Pariisissa, Amsterdamissa, New Yorkissa, Chicagossa ja San Franciscossa. Finley on tehnyt levytyksiä mm. Sir Simon Rattlen, Sir John Eliot Gardinerin, Richard Hickoxin ja Nikolaus Harnoncourtin johdolla. Hickoxin kanssa tehty levytys Standordin lauluista voitti Gramophone-lehden Editor's Choise -palkinnon 2006.


Soile Isokoski & Marita Viitasalo - Liedkonsertti
7.10.2007 klo 19.00
Liput 60/50/40/30 €

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Gerald Finley & Julius Drake – Liedkonsertti
12.10.2007 klo 19.00
Liput 40/30/20 €


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 02.10.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!