Riemukas Sevillan parturi on Kansallisoopperan kestosuosikki - Kreivi Almavivan roolissa debytoi Tuomas Katajala

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Gioacchino Rossinin hersyvä oopperakomedia Sevillan parturi palaa Kansallisoopperan vastaremontoidulle päänäyttämölle 19.10. alkaen. Ohjaaja Giancarlo del Monaco on sijoittanut lennokkaan kolmiodraaman 1950-luvun Italiaan. Etelämaalaista väriä ja tunnelmaa toteutukseen tuovat myös Mark Väisäsen lavastus ja puvut.

Del Monacon suosittu ohjaus on ollut Kansallisoopperan ohjelmistossa vuodesta 1996 alkaen lähes joka esityskausi. Lähimmäistensä lemmenasioita järjestelevän parturi Figaron edesottamuksista kertova ooppera nähdään tänä syksynä 7 kertaa.

Sevillan parturi kuplii irtonaisia melodioita ja rakastettuja aarioita. Syksyn esityksissä Tuomas Katajala debytoi Kreivi Almavivan osassa, ja hänen rakastettunsa Rosinan osassa laulaa Dilbèr. Figaron roolissa on Ville Rusanen ja Rosinan holhoojan Don Bartolon roolissa Jukka Romu. Omalaatuisen musiikinopettaja Don Basilion osassa vuorottelevat Jyrki Korhonen ja Hannu Forsberg, ja taloudenhoitajatar Bertana on Anna-Lisa Jakobsson. Musiikin johtaa Kari Tikka.

Tuomas Katajalaa on Kansallisoopperassa kuultu aiemmin Rossinin Matka Reimsiin -oopperan Kreivi Libenskofin roolissa syksyllä 2006. Kuluvalla esityskaudella hän esiintyy myös Kaija Saariahon oopperassa Adriana Mater.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gioacchino Rossini: Sevillan parturi
Uusintaensi-ilta 19.10.
Muut esitykset 23.10., 25.10., 27.10., 2.11., 7.11., 14.11.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 08.10.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!