Kenneth Greve ehdolla Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kenneth Greve

Kuvaaja: Henrik Stenberg
© Suomen Kansallisooppera


Kenneth Greve ehdolla Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi - Kansallisoopperan säätiön hallitus päätti nimitysehdotuksesta tänään


Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus käsitteli keskiviikkona 31.10. hallituksen nimitysvaliokunnan Kansallisbaletin taiteellisen johtajan valintaa koskevaa ehdotusta. Ehdotuksen mukaan Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi valittaisiin Kenneth Greve. Greve toimii tällä hetkellä Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssijana ja balettimestarina.

Hallitus päätti pyytää Kansallisoopperan henkilöstöryhmiltä lausunnot nimitysvaliokunnan ehdotuksesta. Hallitus päättää baletin taiteellisen johtajan nimityksestä seuraavassa kokouksessaan 14.11.2007 kuultuaan Kansallisoopperan henkilöstöryhmiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Baletin taiteellinen johtaja vastaa Kansallisbaletin klassisen baletin ja nykytanssin ohjelmiston taiteellisesta suunnittelusta sekä johtaa ja kehittää sen taiteellista toimintaa. Hänellä on vastuu baletin sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta. Baletin taiteellinen johtaja toimii pääjohtajan alaisuudessa. Pääjohtajalle kuuluu vastuu Kansallisoopperan toiminnan yleisestä johtamisesta sekä taloudesta ja resurssien hallinnasta.

Hallitus perustelee Kenneth Greven valintaa hänen vahvalla erityisesti klassisen baletin osaamisellaan ja tuntemuksellaan, mutta myös kokemuksellaan nykytanssista. Hänellä on erinomaiset kansainväliset kontaktiverkostot. Greven esimieskokemukset ovat tähän mennessä rajoittuneet harjoittajan ja balettimestarin tehtäviin, mutta hänellä on edellytykset ja selkeä kiinnostus johtamistehtäviin, hyvä käsitys ammatin vaatimuksista ja johtamiseen liittyvistä haasteista sekä halu kommunikatiiviseen, motivoivaan esimiehisyyteen. Grevellä on edellytykset Kansallisbaletin imagon nostamiseen ja sen kansallisen identiteetin vahvistamiseen, mitä hallitus pitää tärkeänä tavoitteena.

Kenneth Greve sekä Kansallisoopperan säätiön hallitus, johto ja henkilöstö eivät kommentoi nimitysehdotusta tässä vaiheessa.


Kenneth Greve
Ensitanssija ja balettimestari Kenneth Greve, 39, opiskeli balettia Tanskan Kuninkaallisen Teatterin balettikoulussa ja Yhdysvalloissa School of American Ballet -koulussa. Hän on työskennellyt tanssijana mm. New York City Ballet’ssa, American Ballet Theatressa, Pariisin oopperan baletissa, jossa hän on saanut tähtitanssijan arvonimen, Stuttgartin baletissa sekä Wienin valtionoopperan baletissa.

Vuodesta 1992 lähtien Greve on ollut Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssija. Hän on tanssinut päärooleissa useissa baleteissa kuten mm. Joutsenlampi, Prinsessa Ruusunen, Romeo ja Julia, Giselle, Pähkinänsärkijä ja La Sylphide. Hän on lisäksi luonut omia koreografioita American Ballet Theatren ja Stuttgartin baletin workshop-iltoihin sekä Tanskan Kuninkaalliselle baletille. Parhaillaan hän valmistaa ensi-iltaan omaa versiotaan Pähkinänsärkijästä Tanskan Kuninkaalliselle baletille.

Vuodesta 1998 Greve on työskennellyt opettajana Tanskan Kuninkaallisessa baletissa ja vieraillut opettajana useissa kansainvälisissä balettiryhmissä. Greve on työskennellyt vuodesta 2006 myös Tanskan Kuninkaallisen baletin balettimestarina.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 31.10.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!