Lastenooppera CAR MEN – Autopojat nähdään nyt suomenkielisenä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Samaan aikaan kun Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä esitetään Georges Bizet’n Carmen-oopperaa, Alminsalin puolella on tarjolla riemastuttavan toisenlainen näkemys klassikkoteoksesta.

Unga Teaternin, Kansallisoopperan, Stadian ja Sibelius-Akatemian yhteistyössä toteuttama lastenooppera CAR MEN – Autopojat nähtiin alun perin ruotsinkielisenä Unga Teaternin Lillklobb-näyttämöllä ja Alminsalissa syksyllä 2006. Nyt on suomenkielisten perheiden vuoro päästä Autopoikien kyydissä rallikisatunnelmaan ja rallattamaan Bizet’n hittimelodioita. Esitys sopii kaikille yli 4-vuotiaille.

Autopoikien käsikirjoitus on Christian Lindroosin ja Pasi Hiihtolan käsialaa, ja ohjauksesta vastaa Lindroos. Bizet’n musiikin on autotalliorkesterille sovittanut Tuomas Kesälä, ja nostalgisen värikkään lavastuksen ja puvut on suunnitellut Janne Siltavuori. Koreografian on tehnyt Osku Heiskanen ja ääni- ja valaistus-suunnittelun Jukka Hannukainen.

Lindroosin ja Hiihtolan käsittelyssä Carmenin tutuista hahmoista on muovautunut kunnianhimoinen nuori autoilija Karkki, hänen kiltti tallitoverinsa Jussi ja naapuruston hemmoteltu Kamilla. Tarinassa Karkki ja Jussi virittelevät korjaamossaan mäkiautojaan Bizet’s Back Yard Race -kisan alla. Edellisvuotinen häviö kismittää, ja on selvää että tänä vuonna ei kisasta ole paluuta ilman voittopokaalia. Dramaattiseen autokilpailuun huipentuvassa oopperassa Karkki joutuukin pohtimaan, mikä elämässä on tärkeintä – ystävyys vai makealta maistuva voitto.

Unga Teaternin Frank Skogin lisäksi näyttämölle tuo oman energialatauksensa joukko nuoria solisteja Sibelius-Akatemiasta ja ammattikorkeakoulu Stadiasta. Solistit toimivat myös oopperan orkesterina, josta perinteisempien soittimien ohella löytyy edustava valikoima öljytynnyreitä, työkaluja ja auton osia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


CAR MEN – Autopojat
Suomenkielinen ensi-ilta 23.11.2007 Alminsalissa
Muut esitykset 24.11.–1.12.2007 Alminsalissa


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 16.11.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!