Kansallisoopperan taiteilijoiden lakonuhka peruisi toteutuessaan joitakin esityksiä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisoopperan taiteellisen henkilökunnan lakko aiheuttaisi toteutuessaan muutoksia Oopperan ohjelmistoon. Ooppera- ja balettiesitykset 2.1.–5.1. jouduttaisiin perumaan, jos lakko alkaisi 2.1.2008. Esittämättä jäisivät Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletti 2.1. ja 4.1., La Bohème 3.1. ja Madama Butterfly 5.1. Kansallisoopperan taiteellisia ryhmiä edustava Suomen Muusikkojen liitto jätti lakkovaroituksen keskiviikkona 19.12.2007.

Työnantajapuoli tavoittelee joustoja Kansallisoopperan taiteellisten ryhmien työaikoihin sekä töiden järjestelyihin. Tavoite on mm. vastata yleisön toiveisiin päivä- ja viikonloppuesityksistä ja yhtenäistää eri taiteellisten ryhmien harjoitusaikatauluja. Työnantajapuolen hakemat muutokset eivät lisäisi työaikaa.

Lipun jo lunastaneet voivat vaihtaa lippunsa haluamaansa toiseen esitykseen, mikäli esityksessä on tilaa. Jo lunastettu lippu on mahdollista vaihtaa myös lahjakorttiin. Yleisöä palvelevat kaikki Lippupisteen toimipaikat ympäri maan sekä Oopperan lipunmyynti. Lippupisteen puhelinpalvelu on avoinna joka päivä klo 7–22, p. 0600 900 900 (1,50 €/min + pvm). Oopperan lipunmyynti on avoinna ma–pe 9–18 ja la 15–18, p. (09) 4030 2211. Oopperan myyntipalvelu on avoinna arkisin klo 9–16, p. (09) 4030 2210. Jouluajan poikkeavat aukioloajat löytyvät
Oopperan verkkosivuilta

Kansallisoopperan työehtosopimusten voimassaoloaika umpeutui syyskuun lopussa. Kansallisoopperaa edustava Suomen Teatterit ry on päässyt neuvottelutulokseen kahden muun ryhmän, Palvelualojen ammattiliitto PAM:in ja Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus käsitteli TES-neuvottelutilannetta kokouksessaan 18.12. ja teki ehdotuksen, jonka toteutuessa neuvottelutulos olisi voitu hyväksyä. Neuvottelut siirtyvät sovittelijalle.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 19.12.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!