Ritva-Liisa Korhonen debytoi Madama Butterflyn pääroolissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Giacomo Puccinin Madama Butterfly palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon lauantaina 5.1. Vuonna 1999 ensi-iltansa saaneen produktion on ohjannut Lorenzo Mariani, lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maurizio Balò ja valaistuksen Guido Levi. Talven seitsemän esitystä johtaa Kari Tikka.

Amerikkalainen laivastoupseeri avioituu 1900-luvun alussa nuoren japanilaistytön kanssa, mutta kaikki on vain väliaikaista. Upseeri palaa kotimaahansa ja nuori, perhoseksi kutsuttu Cio-Cio-San jää odottamaan. Vuosien kuluttua upseeri palaa – mutta vain hakemaan lastaan uuden vaimonsa kanssa.

Puccini etsi jatkuvasti sopivia naisia oopperoidensa keskushenkilöiksi ja Madama Butterflyssa hän löysi uuden, eksoottisen hahmon. Tarinan traagisuuden lisäksi Puccinia innoitti japanilainen ilmapiiri ja hän onnistui sulattamaan omaan sävelkieleensä itämaisia sointeja. Cio-Cio-Sanin kaipauksentäyteinen aaria ”Un bel di” on kenties Puccinin kaunein sopraanoaaria.

Herkän ja kohtaloonsa tuomitun Cio-Cio-Sanin roolissa debytoi sopraano Ritva-Liisa Korhonen, jonka kanssa roolissa vuorottelee Satu Vihavainen. Laivastoupseeri Pinkertonina vuorottelevat Jyrki Anttila ja Mika Pohjonen ja Sharplessina Raimo Laukka ja Jaakko Kortekangas. Suzukin osassa laulaa Anna-Lisa Jakobsson.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Giacomo Puccini: Madama Butterfly
Uusintaensi-ilta 5.1.2008
Muut esitykset 10.1., 12.1., 18.1., 24.1., 7.2., 15.2.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 03.01.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!