Koominen La Cenerentola valloittaa säkenöivällä musiikillaan

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Koominen La Cenerentola valloittaa säkenöivällä musiikillaan -
Päärooleissa esiintyvät Lilli Paasikivi, Tuija Knihtilä ja Juha Uusitalo

Gioachino Rossinin koominen ooppera La Cenerentola palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon 2.2. alkaen. Helmikuun aikana on luvassa kaikkiaan 6 esitystä. Rakastettuun Tuhkimo-satuun perustuvassa oopperassa hulvattoman koomiset ja toisaalta humaanit ainekset sulattaa yhteen Rossinin säkenöivän kaunis musiikki.

Vuonna 2002 ensi-iltansa saaneen La Cenerentolan on ohjannut Michael Hampe. Kapellimestarina vierailee ensi-illankin johtanut, maailman johtaviin Rossini-tuntijoihin kuuluva Alberto Zedda. Sadunomaisen värikkään lavastuksen on suunnitellut Mauro Pagano ja puvut Anna Kontek, ja valaistuksesta vastaa Kimmo Ruskela.

Nimiroolissa debytoi mezzosopraano Tuija Knihtilä, joka vastikään teki Kansallisoopperassa roolidebyyttinsä myös Carmenin roolissa. Knihtilän kanssa Tuhkimona vuorottelee Lilli Paasikivi. Prinssi Don Ramiron osassa laulaa kolumbialainen tenori Juan José Lopera, joka on kysytty vierailija maailman oopperataloissa ja debytoi viimeksi lokakuussa Milanon La Scalassa.

Bassobaritoni Juha Uusitaloa kuullaan Kansallisoopperassa ensi kertaa tällä kaudella hulvattoman isäpuolen Don Magnificon osassa. Uusitalo on niittänyt esityskaudella menestystä jo mm. Wienin valtionoopperassa Valkyyrian Wotanin roolissa ja Los Angelesissa Tristan ja Isolde -oopperan Kurwenalin roolissa. Uusitalon kanssa Don Magnificona vuorottelee Damon Nestor Ploumis.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Dandinin osassa laulaa Petteri Salomaa ja ilkeinä sisarpuolina esiintyvät Tove Åman / Raili Viljakainen (Clorinda) ja Riikka Rantanen (Tisbe). Alidorona on Hannu Forsberg.


Gioachino Rossini: La Cenerentola
Uusintaensi-ilta 2.2.2008
Muut esitykset 5.2., 14.2., 16.2., 19.2. ja 21.2.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 24.01.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!