Iloinen leski on vapun ajan keveä operetti-ilottelu

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kreivi Danilo - Jaakko Kortekangas; Hanna Glawari - Ritva-Liisa Korhonen

Kuvaaja: Stefan Bremer
©Suomen Kansallisooppera

"Vaiti huulet, kuiskeen kuulet, viulut soi.
Askel pieni jälleen tieni luokses toi.
Kosketus sen kertoo mistä vaietaan,
rakkaudenhan voi, kai voi, näin tunnustaa."

Operetti palaa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon. Yleisön odottama Iloinen leski saa ensi-iltansa vapun tunnelmissa 3.5. Teoksesta tulee kevään esitysten myötä Oopperan historian suosituin operetti noin 250 esityksellään – vain Mustalaisruhtinatarta on esitetty lähes yhtä monta kertaa.

Franz Lehárin klassikkoteos lupaa keveää ilottelua ja tuttuja melodioita. Ohjaaja Jussi Tapolan mukaan Iloinen leski sopii oivallisesti nykypäivän näyttämölle: "Raha ja rakkaus kietoutuvat politiikkaan loistavassa ympäristössä operetin parhaiden perinteiden mukaisesti. Komediaa siitä syntyy, ja satiiriakin”, hän jatkaa. Jussi Tapola on luonut esitykseen myös kokonaan uuden suomennoksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Iloisen lesken ensi-illan johtaa Atso Almila ja osan esityksistä Hannu Bister. Jugend-ajan loistoon sijoitetun tarinan lavasteet ja puvut on suunnitellut Anna Kontek ja valaistuksen Olli-Pekka Koivunen. Koreografian on luonut Juhani W. Rytkölä.

Hanna Glavarin roolissa vuorottelevat Ritva-Liisa Korhonen ja Tove Åman, kreivi Danilona Jaakko Kortekangas ja Jyrki Anttila. Paroni Mirko Zetan roolissa laulavat Sauli Tiilikainen ja Jukka Romu sekä Valenciennen roolissa Anna-Kristiina Kaappola ja Tiina Vahevaara.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 18.04.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!