Iloinen leski palaa tuoreeltaan Kansallisoopperaan - Odotetun operetin näki keväällä 18 000 katsojaa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Kreivi Danilo - Jaakko Kortekangas; Hanna Glavari - Ritva-Liisa Korhonen

Kuvaaja: Stefan Bremer
©Suomen Kansallisooppera


Operetti teki näyttävän paluun Kansallisoopperaan yli kymmenen vuoden odotuksen jälkeen, kun Franz Lehárin Iloinen leski sai toukokuussa ensi-iltansa Jussi Tapolan ohjauksena. Kepeää tunnelmaa ja rakastettuja melodioita tulvivan esityksen ehti nähdä keväällä yli 18 000 katsojaa.

Varakkaan pontevedrolaislesken naimahuolista kertova suosikkiteos palaa tuoreeltaan Kansallisoopperan ohjelmistoon 26.8. alkaen. Elo–syyskuussa Iloinen leski nähdään 9 kertaa, ja helmi–maaliskuussa on luvassa vielä 5 esitystä. Esitykset ovat suomenkielisiä, ja myös suomennos on ohjaaja Jussi Tapolan käsialaa.

Hanna Glavarin roolissa vuorottelevat Ritva-Liisa Korhonen ja Tove Åman, kreivi Danilona Kansallisoopperan solistikunnan tuorein jäsen Tommi Hakala sekä Jyrki Anttila. Paroni Mirko Zetan roolissa laulavat Sauli Tiilikainen ja Jukka Romu ja Valenciennen roolissa Tiina Vahevaara. Esitykset johtaa Hannu Bister.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jugend-ajan loistoon sijoitetun tarinan lavasteet ja puvut on suunnitellut Anna Kontek ja valaistuksen Olli-Pekka Koivunen. Koreografian on luonut Juhani W. Rytkölä.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 19.08.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!