Suomen Kansallisooppera ja Matti Salmisen säätiö aloittavat yhteistyön

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Nuoret lupaavat laulajat työskentelevät Kansallisoopperassa yhden esityskauden ajan

Suomen Kansallisooppera ja Matti Salmisen säätiö ovat aloittaneet yhteistyön nuorten lupaavien laulajien tukemiseksi. Matti Salmisen säätiön myöntämän tuen turvin nuoret laulajat saavat mahdollisuuden työskentelyyn Kansallisoopperassa yhden esityskauden ajan.

Matti Salmisen ja Suomen Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Mikko Franckin vuosittain valitsemat laulajat saavat kauden ajan työskennellä Kansallisoopperan solistikunnan rinnalla. Pienissä roolitehtävissä esiintymisen lisäksi he ovat myös varalla sovituissa rooleissa. Yhteistyö tarjoaa heille myös mahdollisuuden osallistua mestarikursseille ja työskennellä Kansallisoopperan omien sekä talossa vierailevien kansainvälisten korrepetiittoreiden eli harjoituspianistien kanssa.

”Tavoitteena on perehdyttää lupaavat laulajat ammatilliseen ympäristöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Työskentely Kansallisoopperassa tutustuttaa sisältä käsin siihen miten rooleihin valmistaudutaan ja miten kokonainen oopperaproduktio syntyy”, kertovat Matti Salminen ja Mikko Franck. ”Laulajien määrän sijaan panostamme työskentelyn laatuun, ja siksi valittuja laulajia on vain muutama kerrallaan. Tällä tavoin pystymme mielestämme parhaiten tukemaan uransa alkuvaiheessa olevaa laulajaa.”

Kaudelle 2008–2009 projektiin on valittu kaksi laulajaa, sopraano Pauliina Linnosaari ja basso Matti Turunen. Linnosaarta kuullaan maaliskuusssa Paciuksen Kung Karls jaktin Toisen hovineidin roolissa, ja Turunen esiintyy Straussin Nainen vailla varjoa -oopperan Yksikätisen roolissa toukokuussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pauliina Linnosaari (s. 1979) opiskelee ammattikorkeakoulu Stadiassa laulupedagogiksi Päivi Nisulan johdolla. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta musiikin maisteriksi vuonna 2007. Linnosaari voitti Kangasniemen laulukilpailun 2008, ja on osallistunut tänä vuonna myös Timo Mustakallio -kilpailuun ja Lappeenrannan laulukilpailuun. Linnosaari on esiintynyt mm. Helsinki Sinfonian solistina keväällä 2008.

Matti Turunen (s. 1982) on opiskellut pianonsoittoa ja laulua Joensuun ja Helsingin konservatorioissa, laulunopettajinaan mm. Ritva Laamanen, Rauno Keltanen ja Jorma Hynninen. Vuodesta 2007 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla, laulunopettajanaan Pekka Kähkönen. Turunen on laulanut mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa ja Suomen filharmonisessa kuorossa. Hän on esiintynyt solistina mm. Jani Sivénin oopperassa Troijan naiset ja Paavo Joensalon lastenoopperassa Eiku.

Kansallisoopperassa debytoi ennätysmäärä nuoria laulajia

Matti Salmisen säätiön kanssa aloitetun yhteistyön ohella nuoret laulajat ovat muutoinkin kuluvalla kaudella yksi Kansallisoopperan taiteellisen suunnittelun painopisteistä: kauden aikana Kansallisoopperassa debytoi Pauliina Linnosaaren ja Matti Turusen lisäksi peräti 11 nuorta laulajaa. Ensivierailullaan ovat Mia Heikkinen, Melis Jaatinen, Tiina-Maija Koskela, Tuuli Lindeberg, Emilia Vesalainen, Jussi Merikanto, Simo Mäkinen, Timo Riihonen, Waltteri Torikka, Olli Tuovinen ja Jussi Ziegler.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 25.08.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!