Matti Salminen palaa Boris Godunoviksi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Boris Godunov - Matti Salminen

Kuvaaja: Kari Hakli
©Suomen Kansallisooppera


Kuinka Venäjällä voi päästä valtaan — ja kuinka säilyttää asemansa vallankahvassa? Mitä on tapahduttava, jotta Venäjän kansa lakkaa olemasta joukko alistuvia alamaisia ja ryhtyy historian tekijäksi nousemalla kapinaan? Entä itsevaltainen hallitsija, onko hän puolijumala vai sittenkin pohjimmiltaan inhimillisen heikko?

Modest Musorgskin ajaton ja ajankohtainen Boris Godunov palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon keskiviikkona 8. lokakuuta. Vallanhuuman ja syyllisyyden kurimuksessa kamppailevana tsaari Boris Godunovina kuullaan Matti Salmista, joka on viimeksi tehnyt Kansallisoopperassa tämän roolin noin kymmenen vuotta sitten.

Luvassa on myös paljon roolidebyyttejä. Lilli Paasikivi debytoi Marina Mnishekin roolissa, ja ensi kertaa Kansallisoopperan lavalla nähdään Kseniana Marion Melnik, ruhtinas Vasili Shuiskina Jorma Silvasti ja Ari Alamikkotervo, munkki Pimeninä Jyrki Korhonen, Vale-Dmitrinä Mika Pohjonen ja Varlaamina Jukka Romu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kapellimestarina vierailee Eri Klas. Ohjaus on Friedrich Meyer-Oertelin, lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maren Christensen ja valaistuksen Matti Hietanen.

Modest Musorgski: Boris Godunov
Esitykset: 8.10., 11.10., 16.10., 18.10., 21.10., 23.10.

Teosesittelyt. 8.10. klo 18.15 ja 23.10. klo 18.15.

(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 29.09.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!