Rakastettu Jevgeni Onegin palaa Kansallisoopperaan - Nimiroolissa laulaa Gabriel Suovasen lisäksi Tommi Hakala

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Pjotr Tšaikovskin suosituin ooppera Jevgeni Onegin palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 7.11. alkaen. Yhteistyössä Lontoon Royal Opera Housen kanssa toteutettu produktio sai ensi-iltansa Kansallisoopperassa syksyllä 2006.

Ohjaaja Steven Pimlott on sijoittanut Puškinin koskettavan tarinan yksipuolisesta rakkaudesta alkuperäiseen aikakauteensa. Lavastus ja puvut ovat Antony McDonaldin suunnittelemat ja valaistus on Peter Mumfordin käsialaa.

Maailmanmies Oneginin nimiroolissa laulavat Gabriel Suovanen sekä Tommi Hakala, joka esiintyy roolissa nyt ensimmäistä kertaa. Heti Jevgeni Oneginin esitysten jälkeen Tommi Hakalalla on edessä debyytti New Yorkin Metropolitanissa, jossa hän laulaa joulu–tammikuussa Schaunardin roolin Puccinin La Bohèmessa.

Oneginiin rakastuvan nuoren Tatjanan roolissa esiintyy Satu Vihavainen ja Olgan roolissa Riikka Rantanen. Lenskinä vuorottelevat Jyrki Anttila ja Petrus Schroderus ja Gremininä Jyrki Korhonen ja Jaakko Ryhänen. Esitykset johtaa kapellimestari Pertti Pekkanen.

Teokseen voi tutustua maksuttomissa teosesittelyissä 20.11. klo 18.15 ja 26.11. klo 18.15. Samoina iltoina esityksen jälkeen on mahdollista tavata illan esiintyjiä Taiteilijatreffeillä Oopperan päälämpiössä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Pjotr Tšaikovski: Jevgeni Onegin
Esitykset: 7.11., 13.11., 15.11., 20.11., 22.11., 26.11., 28.11., 3.12.2008
Liput: 14–62 e, Oopperan lipunmyynti ja Lippupiste


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 29.10.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!