Verdin Rigoletto ensi-iltaan Suomen Kansallisoopperassa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Mantovan herttua: Charles Castronovo; Gilda: Anna-Kristiina Kaappola

©Suomen Kansallisooppera
Kuva: Heikki Tuuli

Giuseppe Verdin ooppera Rigoletto saa ensi-iltansa Kansallisoopperassa lauantaina 29.11. Nyt nähtävän uuden tulkinnan ohjauksesta vastaa sveitsiläinen Georg Rootering ja ensi-illan sekä valtaosan esityksistä johtaa Mikko Franck. Rigoletto on viimeksi nähty Kansallisoopperassa 20 vuotta sitten.

Ohjaaja Georg Rooteringilla on laaja kokemus eurooppalaisista oopperataloista. Hän aloitti uransa Zürichin oopperassa ja on työskennellyt sen jälkeen mm. Baijerin valtionoopperassa, Wienin valtionoopperassa ja Essenin Aalto-teatterissa. Suomessa hän on ohjannut aiemmin Tampereen Oopperassa sekä Sibelius-Akatemiassa, mutta Suomen Kansallisoopperassa hän vierailee ensimmäisen kerran. Georg Rooteringin ohjauksessa ja Mark Väisäsen lavasteissa ei olla perinteisessä hovimiljöössä eikä menneisyydessä, vaan Rigoletton inhimillinen tragedia tuodaan lähemmäksi tätä päivää.



Rigoletto: Paolo Gavanelli

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

©Suomen Kansallisooppera
Kuva: Heikki Tuuli


”Rigolettolla on kahdet kasvot, kuin kaksi sielua”, Rootering analysoi. ”Siksi näyttämöllä esitetään kaksi maailmaa. Sama paikka joka juuri näytti herttuan palatsilta, onkin toisena hetkenä kaupungin takapihaa.”

Oopperan nimiroolissa vuorottelevat Paolo Gavanelli, Raimo Laukka ja Juha Kotilainen, Mantovan herttuan roolissa Charles Castronovo, Mika Pohjonen ja Francesco Demuro sekä Gildana Anna-Kristiina Kaappola ja Sirkka Lampimäki.


(Suomen Kansallisoopera, lehdistötiedote 18.11.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!