Kansallisoopperan suosittu Tosca esitetään sadannen kerran - Cavaradossin roolissa vierailee italialainen Antonello Palombi

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Siegwulf Turekin ohjaama, lavastama ja puvustama Tosca saa sadannen esityksensä Suomen Kansallisoopperassa, kun se palaa ohjelmistoon 13.12. Tämä ohjaus sai ensi-iltansa vuonna 1995 ja sen on nähnyt jo lähes 120 000 katsojaa. Se on useimmin esitetty uuteen oopperataloon tehty produktio.

Giacomo Puccinin traaginen ja tiivistunnelmainen Tosca on vedonnut yleisöön yli sata vuotta. Sen kantaesitys oli Roomassa vuonna 1900, ja Suomalaisessa oopperassa se esitettiin jo 19 vuotta myöhemmin. Suomen Kansallisoopperassa teos on eri produktioina nähty yli 400 kertaa.

Tänä talvena Cavaradossin roolissa vuorottelevat italialainen tenori Antonello Palombi ja Jyrki Anttila. Palombi teki debyyttinsä vuonna 1990 luutnantti Pinkertonin roolissa Madama Butterflyssa. Hän on vieraillut mm. Milanon La Scalassa, Rooman oopperassa, Venetsian Teatro La Fenicessä ja Berliinin Deutsche Operissa. Suomen Kansallisoopperassa Palombi on esiintynyt ylioppilas Des Grieux’n roolissa oopperassa Manon Lescaut vuonna 2005.

Toscan nimiroolissa vuorottelevat Päivi Nisula ja italialais-venäläinen Olga Romanko, joka on aiemmin laulanut Kansallisoopperassa Norman ja Patarouvan esityksissä. Poliisipäällikkö Scarpiana esiintyy Esa Ruuttunen. Toscan ohjannut Siegwulf Turek on suunnitellut myös lavastuksen, puvut ja valaistuksen.


Oopperan johtaa Kari Tikka. Tosca palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 13.12. Sadas esitys on torstaina 18.12.2008. Esityskieli on italia, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Juha Uusitalo joutuu perumaan esiintymisensä Toscassa sairauden vuoksi

Bassobaritoni Juha Uusitalo on joutunut perumaan esiintymisensä joulukuussa Toscassa hoitoa ja toipumisaikaa vaativan sairauden vuoksi. Hänen oli tarkoitus laulaa Scarpian roolissa viidessä esityksessä. Uusitalon sairastumisen vuoksi kaikissa esityksissä laulaa Esa Ruuttunen.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 04.12.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!