Kansallisooppera kantaesittää Linkolan ja Kuusiston uudet oopperat juhlavuonna 2011

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Suomen Kansallisooppera on tilannut kaksi uutta kotimaista oopperaa, jotka molemmat kantaesitetään Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlavuonna 2011.

Jukka Linkolan Robin Hood -oopperan kantaesitys on päänäyttämöllä 14.1.2011. Koko perheen oopperan libreton kirjoittavat Jukka Virtanen ja Kari Heiskanen. Ohjaus on Kari Heiskasen ja musiikin johtaa Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck. ”Haluamme tarjota koko perheelle oopperaa, johon vain Suomen Kansallisoopperan suuri koneisto pystyy. Produktiossa on täysimittainen orkesteri ja iso kuoro, ja se tulee aiheensa puolesta kiinnostamaan varmasti myös poikia,” sanoo Franck.

Ilkka Kuusiston uusi ooppera puolestaan kertoo laulajatar Aino Acktésta. Maailmanmaineeseen noussut sopraano perusti vuonna 1911 Edvard Fazerin kanssa Kotimaisen oopperan, jonka toiminta siirtyi sittemmin Suomen Kansallisoopperan säätiölle. Uuden Aino Ackté -oopperan kantaesitys nähdään päänäyttämöllä 2.12.2011. Libretosta vastaavat Pentti Savolainen ja Juha Kandolin. Itse Aino Acktén roolissa laulaa Kansallisoopperassa viimeksi vuonna 1996 vieraillut sopraano Camilla Nylund.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Camilla Nylund palaa Kansallisoopperaan kuitenkin jo ennen Aino Acktén ensi-iltaa, sillä marraskuussa 2010 hän laulaa pääroolin Erich Korngoldin oopperassa Die tote Stadt. Oopperan ohjaa Tanskan Kuninkaallisen oopperan taiteellinen johtaja Kasper Bech Holten, ja sen johtaa Mikko Franck.


(Suomen Kansallisooppera, lehdistötiedote 15.12.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!