Timo Mustakallio -laulukilpailu

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

TIMO MUSTAKALLIO -LAULUKILPAILU

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio –säätiö järjestävät Timo Mustakallio –laulukilpailun Savonlinnassa sunnuntaina 20.7.2008. Timo Mustakallio -laulukilpailun tarkoituksena on auttaa uusia, lahjakkaita suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään.

Säännöt
Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1978 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Osanottajalla saa olla enintään kahden vuoden kokemus ammattimaisessa teatterissa tai vastaavassa. Timo Mustakallio –laulukilpailuun voi osallistua enintään kaksi kertaa.


Kilpailuun ilmoittautuminen
Allekirjoitettu osallistumisilmoitus on toimitettava laulukilpailun sihteeristölle viimeistään 31.3.2008 mennessä (postileima 31.3.2008 riittää) osoitteella: Timo Mustakallio –laulukilpailu / Savonlinnan Oopperajuhlat, Perämiehenkatu 12 E 117, 00150 Helsinki. Osallistumisilmoituksen voi tulostaa osoitteesta www.operafestival.fi.

Osallistumisilmoitukseen on oheistettava seuraavat liitteet:
· selvitys musiikkiopinnoista ja merkittävimmistä esiintymisistä (maksimissaan yksi arkki)
· kopio passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta
· editoimaton CD-levy, joka sisältää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä.
· hakijan valokuva (vähintään 9 x 12 cm). Kuvan voi lähettää myös sähköpostitse jpg-tiedostona osoitteeseen: harri.pohjolainen@operafestival.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Osallistumisilmoituksia tai niiden liitteitä ei palauteta. Telefaksilla tai sähköpostitse lähetettyä osallistumisilmoitusta ei hyväksytä. Myöhästyneitä tai puutteellisia osallistumisilmoituksia ei hyväksytä.


Esikarsinta
Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee CD-äänitteiden perusteella laulajia esikarsintaan, joka järjestetään huhtikuussa Helsingissä. Esikarsinnassa kilpailija esittää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Esikarsintaa varten kilpailutoimikunta nimeää pianistin, mutta kilpailija saa halutessaan käyttää myös omaa pianistiaan. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Kilpailuun valittujen laulajien nimet julkistetaan karsintaa seuraavana päivänä Savonlinnan Oopperajuhlien kotisivuilla osoitteessa www.operafestival.fi. Kaikille kilpailuun valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Kilpailuun valituilla laulajilla on oikeus tehdä muutoksia osallistumisilmoituksessa ilmoittamaansa kilpailuohjelmistoon 15.5.2008 saakka. Tämän jälkeen muutoksia ei enää voi tehdä.


Kilpailujärjestyksen arvonta
Kilpailujärjestys arvotaan 19.7.2008 klo 10.00 Satamapuistossa, Savonlinnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava henkilökohtaisesti läsnä.


Kilpailun kulku ja ohjelma
Kilpailussa on kaksi erää, jotka ovat julkisia tilaisuuksia. Ohjelman järjestys on molemmissa erissä vapaa.

Osanottajilla on mahdollisuus käyttää kilpailun säestäjiä. Ennen alkukilpailua kilpailijalla on oikeus harjoitella säestäjän kanssa yksi tunti. Kilpailijat voivat myös tuoda oman säestäjän omalla kustannuksellaan. Kilpailuohjelmiston kappaleet on esitettävä alkuperäisessä sävellajissa ja niiden alkuperäisellä kielellä. Ooppera-aarioista esitetään myös resitatiivi. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.


Alkukilpailu 20.7.2008 klo 11.00 Olavinlinnassa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria.

Loppukilpailuun hyväksytään korkeintaan kahdeksan osanottajaa.

Loppukilpailu 20.7.2008 klo 19.00 Olavinlinnassa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria, ei kuitenkaan samat kuin alkukilpailussa.


Kilpailutoimikunta
Jan Hultin, pj
Jorma Silvasti
Erkki Tammela
Harri Pohjolainen, sihteeri


Palkinnot
Kilpailun ensimmäinen palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Lisäksi jaetaan 7500 euron suuruinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta. Tuomaristolla on oikeus jakaa Eero Rantalan apuraha toisinkin.


Muita sääntöjä
Kilpailun ensimmäisen palkinnon voittaja sitoutuu esiintymään konsertissa Savonlinnasalissa Oopperajuhlakaudella 2010.

Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus radioida ja äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida ja filmata sekä tehdä äänilevyjä kilpailuesityksistä ja esittää osia kilpailuesityksistä internet-sivuilla ja muissa tietoverkoissa ilman eri korvausta kilpailijoille tai heidän säestäjilleen.

Kukin kilpailija maksaa esikarsintaan ja kilpailuun osallistumisesta koituvat matka- ja majoituskulunsa sekä mahdollisen oman säestäjänsä kulut itse.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 23.01.2008)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!