Sopraano Marjukka Tepponen voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Timo Mustakallio -laulukilpailun on voittanut sopraano Marjukka Tepponen. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston apuraha, suuruudeltaan 7 500 euroa sai sopraano Hanna Rantala.


Marjukka Tepponen, sopraano
Sopraano Marjukka Tepponen (synt. 1984) aloitti lauluopintonsa Saara Mokkila-Karttusen yksityisoppilaana vuonna 1999. Vuosina 2000–2003 hän opiskeli laulua Kuopion konservatoriossa (Leila Kilpinen). Vuonna 2003 Marjukka Tepponen aloitti opintonsa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (Päivi Virolainen-Kalpio) ja vuotta myöhemmin Jyväskylän yliopiston musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa (Ingegärd Lindroth). Liedissä häntä on ohjannut Sampsa Konttinen. Marjukka Tepponen on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuodesta 2005. Vuonna 2007 hän voitti toisen palkinnon Kokkolan lied-kilpailun nuorten sarjassa pianistinaan Mika Äijäläinen. Marjukka Tepponen on mm. laulanut Kuopion kaupunginorkesterin solistina, Saint-Saënsin jouluoratorion sopraanosoolot ja Papagenan roolin Jyväskylän AMK:n Taikahuilu-produktiossa. Hän on myös osallistunut mestarikursseille, joita ovat pitäneet mm. Matti Hirvonen, Thomas Steinhöfel, Franz Lukasovsky, Elisabeth Erlingsdóttir ja Marien von Nieukerken.


Hanna Rantala, sopraano
Hanna Rantala (synt. 1984) opiskelee Helsingin konservatoriossa musiikkialan perustutkintoa muusikon koulutusohjelmassa pääaineenaan laulu opettajanaan Ritva Laamanen. Hän lauloi Grex Musicus –kamarikuorossa (Marjukka Riihimäki) 2002–2007. Hanna Rantala on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuodesta 2006. Solistitehtävistä mainittakoon Nukkumatin rooli Stadian ja Helsingin konservatorion Hannu ja Kerttu –produktiossa 2007, oma liedkonsertti Sinebrychoffin museossa sekä esiintyminen Helsinki Concordia –sinfoniaorkesterin solistina 2008.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 20.07.2008)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!