Vuoden taitelija Mika Kares - Oopperaa ja kansanlauluja

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Savonlinnan Oopperajuhlien 2008 Vuoden taiteilija on basso Mika Kares. Ensi kesänä hän laulaa Savonlinnan Oopperajuhlien uutuusproduktion, Arrigo Boiton Mefistofelen nimiroolissa sekä konsertoi yhdessä pianisti Hans-Otto Ehrströmin kanssa Savonlinnasalissa 26.7. Konsertin alkupuolella kuullaan bassoaarioiden helmiä, kuten Banquon aaria Macbethista, Don Basilion juoruaaria Rossinin oopperasta Sevillan parturi sekä Filip II:n monologi oopperasta Don Carlos. Konsertin jälkipuolisko koostuu puolestaan Toivo Kuulan sovittamista eteläpohjalaisista kansanlauluista.

Vuodesta 2005 Badenin valtionoopperaan kiinnitetty Mika Kares on laulanut Savonlinnassa aiemminkin: vuonna 2004 hän osallistui Timo Mustakallio –laulukilpailuun ja voitti tuolloin kilpailun toisen palkinnon ja Eero Rantalan –rahaston apurahan.

Badenin valtionoopperassa Mika Kares on laulanut mm. Wagnerin Ring-sarjan Fafnerin ja Hundingin rooleja, Taikahuilun Sarastroa, Figaron häiden Bartoloa, La Bohèmen Collinea ja Turandot’n Timuria. Tänä syksynä hän debytoi Komtuurin roolissa Mozartin oopperassa Don Giovanni.

Ennen siirtymistään Saksaan Mika Kares opiskeli Rauman musiikkiopistossa, Porin Palmgren-konservatoriossa sekä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa ja Sibelius-Akatemiassa. Tätä nykyä hän opiskelee yksityisesti professori Roland Hermannin johdolla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Boiton Mefistofele Savonlinnan Oopperajuhlilla 4.7., 8.7., 12.7. & 15.7.2008.
Savonlinnan Oopperajuhlien Vuoden taiteilijan konsertti Savonlinnasalissa 26.7.2008 klo 15.00.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 27.09.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!