Kiina-viikon tapahtumia

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Johdatus kiinan kieleen ja kulttuuriin - 29.7-2.8.2008

Kurssi on tarkoitettu Kiinan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet, jotka eivät ole aiemmin opiskelleet kiinan kieltä. Kurssin aikana opetellaan aihepiireittäin helppoja sanoja, sanontoja ja lauseita, sekä opetellaan kaupankäyntiin, ruokakulttuuriin ja matkailuun liittyvää sanastoa

Kurssilla perehdytään Kiinaan, sen kieleen ja kulttuuriin. Kiinan kielestä (mandariinikiina) opetellaan yleisimpiä kirjoitusmerkkejä, arkipäiväiseen kielen käyttöön liittyvät sanoja ja termejä, opitaan kiinalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta oleellisimmat tekijät.

Opettajat:
FM, Kehittämispäällikkö Tuomo Kauha, jolla on Kiinaan liittyvää kieli-, kulttuuri-, tutkimus- ja yrityskokemusta vuodesta 1997 alkaen. Tuomo Kauha on kurssin kulttuuriopetuksen opettaja. Opetus tapahtuu suomeksi ja tarvittaessa englanniksi.

FM, Suunnittelija Ling Zhang on Suomessa monikulttuurisesta kommunikaation oppiaineesta valmistunut ja parhaillaan Svenska handelshögskolanissa jatko-opintoja suorittava syntyperäinen kiinalainen, joka on asunut Etelä-Kiinassa, pääasiassa Hong Kongissa. Ling Zhang on kurssin kieliopetuksen opettaja. Zhang osaa sekä kantoninkiinaa että mandariinikiinaa. Opetus tapahtuu suomen ja englannin kielellä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kurssi kokoontuu päivittäin klo 9.00 - 13.00. Opetusta 4 x 45 min/päivä sekä ruoka- ja kahvitauot. Kurssin hinta on 95 euroa. Kurssin hintaan sisältyy lippu Savonlinnan Oopperajuhlilla vierailevan Shanghain Oopperan oopperaesitykseen Deqing Wen: The Wager – Uhkapeli. Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.savonlinnankesayliopisto.net, puh. (015) 555 0853.


Taijin alkeet - 29.7.–31.7.2008

Kouluttajana toimii Tarmo Hakkarainen. Hänellä on kokemusta lajista vuodesta 1992 lähtien (mm. taijin EM kulta 1998). Hakkarainen toimii ohjaajana ja puheenjohtajana Kuopion Taijiquan ry:ssä sekä vetää omia chi kung- ja taijikursseja ympäri Suomea.

Kurssilla opetellaan taijin perusteet eli mm. hyvä asento, oikeanlainen hengitys, rentous ja liikkeiden virtaavuus sekä taijin Yang-tyylin 24-liikkeen sarjasta puolet. Kurssi soveltuu kaikille jotka ovat kiinnostuneet kiinalaisesta aamuvoimistelusta sekä mielen ja kehon harmoniasta. Kurssin pituus noin 10 tuntia. Jatkokurssilla opiskellaan loput sarjasta ja syvennetään jo opittua.

Kurssi kokoontuu ti-to klo 9.00–12.00. Kurssin hinta 50 euroa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Savonlinnan kesäyliopisto, www.savonlinnankesayliopisto.net, puh. (015) 555 0853.

Tarmo Hakkarainen vetää myös kaikille avoimen Taiji-aamuvoimistelun kurssiaamuina klo 8.00–9.00 Joel Lehtosen puistossa, Puistokatu.


Elokuvia
Elokuvateatteri Killa, Punkaharjuntie 3. Liput 7,50 €

29.7. & 30.7.
Ang Lee: Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme (K 11), klo 17.00–19.00
Varastettua miekkaa jäljittävästä mestarisoturista kertova Oscar-palkittu elokuva vuodelta 2000 on kunnianosoitus muinaiselle kiinalaiselle kulttuurille ja henkeäsalpaaville Hong Kong -elokuville. Ang Leen ohjaama elokuva on monitahoinen, yllättävä ja runollinen tutkielma rohkeudesta, rakkaudesta sekä katkeruuden syövyttävästä myrkystä. Pääosissa Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Chen Chang ja Ziyi Zhang.

31.7. & 1.8.
AJ Annila: Jadesoturi (K 11), klo 17.00–18.40
Suomalais-kiinalainen fantasiaelokuva vuodelta 2006, joka Kalevalan inspiroimana yhdistää suomalaisen ja kiinalaisen mytologian yhdeksi elokuvaksi. Muinaisen Kiinan ja nyky-Suomen tapahtumat limittyvät toisiinsa AJ Annilan ohjaamassa elokuvassa, jonka pääosia esittävät Tommi Eronen, Markku Peltola, Krista Kosonen ja Chang Jungchu.


Seminaari: Suomi - Savonlinna - Shanghai
Kulttuuri ja business - rajaton määrä mahdollisuuksia

Savonlinnan Oopperajuhlien ja Etelä-Savon kauppakamarin ja Savonlinnan kauppakamariosaston järjestämä Kiina-seminaari 30.7.2008 klo 13–16 Wivi Lönn -salissa, Puistokatu 5.

SEMINAARIOHJELMA:
Seminaarin avaus
Oopperajohtaja Jan Hultin, Savonlinnan Oopperajuhlat

Seminaarin puheenjohtajan saatesanat iltapäivän teemoihin
Toimitusjohtaja Kari Jalas, Keskuskauppakamari

Achievements and prospects of Finland and China operation
Suurlähettiläs Ma Keqing, Kiinan kansantasavallan suurlähetystö

Tervehdys Shanghaista
Vice-president Ms Chen Dong
Shanghai Cultural Development Foundation

Kiina-WTO ja kauppapolitiikka
Alivaltiosihteeri Pekka Huhtaniemi, ulkoministeriö

Kiina-Yhdysvallat-Eu
Johtaja Jussi Mustonen, EK

Vaisala Kiinassa - ympäristöhavainnoilla parempaa elämänlaatua, turvallisuutta ja tuottavuutta
Toimitusjohtaja Kjell Forsén, Vaisala Oy

Kasvuyrityksen mahdollisuudet muuttuvassa Kiinassa
Toimitusjohtaja Mika Seitovirta, Glaston Oy

Case: Wetend Technologies Ltd - Kiinan valtion palkitsema savonlinnalaisyritys
CEO Jouni Matula

Seminaarin päätössanat
Hallituksen varapuheenjohtaja Juha Pelkonen, Etelä-Savon kauppakamari


Lisätiedustelut ja seminaari- sekä majoitusvaraukset voi tehdä myös suoraan Savonlinnan Matkailuun, numeroon (015) 517 5121

Seminaarin hinta: 100 € (hintaan lisätään ALV 22%)
Seminaari, ooppera ja karonkka yhteishintaan 170 € (hintaan lisätään ALV 22 %)


Kiina-viikon luentosarja - 29.7.-2.8.2008

Luennot järjestetään Wivi Lönn -salissa, Puistokatu 5, paitsi keskiviikkona 30.7., jolloin luento on Taidelukion juhlasalissa, Sotilaspojankatu 3.
Vapaa pääsy.

Tiistai 29.7.
klo 14.00–15.30 Shanghai – Idän helmi
PhD Tiina H. Airaksinen, Aasian ja Tyynenmeren alueen tutkimuksen yliopistonlehtori, Renvall-instituutti, Helsingin yliopisto

Keskiviikko 30.7.
klo 14.00–15.30
Kiinalainen tapakulttuuri
FM Raisa Asikainen, Itä-Aasian tutkimuksen assistentti, Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitos, Helsingin yliopisto

Torstai 31.7.
klo 14.00–15.30
Peking-ooppera (jingju) - kiinalaisen teatteritaiteen tunnetuin muoto
FM Minna Valjakka, tutkija, Taiteiden tutkimuksen laitos, Helsingin Yliopisto

Perjantai 1.8.
klo 14.00–15.30 Harmoninen yhteiskunta – kiinalainen käsitys hyvästä yhteiskunnasta
Mikael Mattlin, tutkija, Yleisen valtio-opin laitos, Helsingin yliopisto

Lauantai 2.8
klo 14.00–15.30
Kiina filosofioiden maailmana
Kauko Laitinen, professori, Konfutse-instituutti, Helsingin yliopisto

Luentosarjan järjestää Savonlinnan kesäyliopisto ja rahoittaa Helsingin yliopiston Vapaan sivistystyön toimikunta. Luentosarjan suunnittelussa on ollut mukana Helsingin yliopiston Konfutse-instituutti ja Koulutuskeskus Sinoa.

(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 23.07.2008)

Savonlinnan Oopperajuhlien Kiina-viikon sivu.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!