Savonlinnan Oopperajuhlien kauden viimeinen viikko vietetään sisilialaistunnelmissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Savonlinlinnan Oopperajuhlien tämän kauden vierailijatalo, Palermon Teatro Massimo tuo Savonlinnaan teosparin Cavalleria rusticana & Pajatso sekä Bellinin oopperan Puritaanit. Kaikilla näillä oopperoilla on vahva sidos Sisiliaan ja ne ilmentävät kaikki omalla tavallaan Sisilian sielua, maata, historiaa ja sen kansaa.

Pietro Mascagnin säveltämän Cavalleria rusticanan tapahtumat on sijoitettu libreton tapahtuma-aikaan 1800-luvun lopulle. Myös produktion puvut ovat aikakauden mukaisia, nähdäänpä näyttämöllä myös aidot sisililalaiset hevoskärryt! Ruggero Lencavallon ooppera Pajatso puolestaan on sijoitettu 1960-luvulle; aikaan, jolloin talous kasvoi räjähdymäisesti, modernisoituminen oli vauhdikasta ja näkyvyyttä uudessa, moderinissa maailmassa tavoiteltiin keinoja kaihtamatta. Cavalleria rusticanan ja Pajatson ohjaa Savonlinnaan Teatro Massimon taiteellinen johtaja Lorenzon Mariani. Pajatson nimiroolissa kuullaan legendaarista italialaistenoria Giuseppe Giacominia. Cavalleria rusticana & Pajatso Savonlinnan Oopperajuhlilla 28.7., 30.7. ja 1.8.

Suomessa ensi kertaa esitettävä Vincenzo Bellinin Puritaanit puolestaan vie katsojan 1600-luvun Englantiin ja tarinalla on todellinen historiallinen tausta. Sisiliassa syntyneen Bellinin oopperoista juuri Puritaaneja pidetään hänen loistokkaimpana teoksenaan. Puritaanien lavastus vie katsojan vertauskuvallisen kaupungin linnoitukseen. Värit ovat mustaa ja valkoista, aseet hallitsevat näyttämökuvaa ja väistyvät vasta onnellisen lopun myötä. Puritaanit Savonlinnan Oopperajuhlilla 29.7. ja 31.7.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Savonlinnassa on Sisilia-viikolla paljon muutakin koettavaa. Sisilian historiaa ja kulttuuria valaistaan luennoilla, Savonlinnassa näytetään sisilialaisia elokuvia, ja Teatro Massimon muusikot soittavat eri puolilla kaupunkia ilmaiskonserteissa.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, tiedote 27.07.2009)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!