Keith Warner ohjaa Toscan Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Aikamme tunnetuimpiin oopperaohjaajiin lukeutuva englantilainen Keith Warner on kiinnitetty ohjaamaan Puccinin Tosca Savonlinnan Oopperajuhlilla 2010.

”Olen ohjannut Toscan aiemmin kolme kertaa, enkä suoraan sanottuna usko, että haluan ohjata sen enää minnekään muualle kuin Olavinlinnaan, jossa työskentelyä pidän ainutkertaisena mahdollisuutena. Olen lukenut ja kuullut Oopperajuhlista jo vuosien ajan ja odotankin siksi innoissani Suomen debyyttiäni. Olen varma siitä, että linnan historiaa henkivät muurit ja Toscan karmaisevat tapahtumat tulevat yhdessä muodostamaan vaikuttavan elämyksen. Myöskään Puccinin säveltämä musiikki, jossa yhdistyy ironia ja herkkyys, voi tuskin soida juuri missään niin aitona kuin Olavinlinnassa. Linnan olosuhteet pakottavat minut määrittelemään suhteeni uudelleen tähän minulle niin tutuksi tulleeseen oopperaan” Keith Warner sanoo.

”Olen aina pitänyt Toscaa teoksena, joka on yhtä lähellä Hitchcockia kuin Verdiä – se on suurenmoinen trilleri, jonka musiikki tukee tapahtumien alati kasvavaa jännitettä. Jopa suurten vokaalisten kohtausten tarkoituksena on osoittaa päähenkilöiden, laulajattaren ja taidemaalarin, ”taiteilijoiden”, naiiviutta Scarpian poliittisen hallinnon alla. Toscassa katsojan tunnetilan täytyy vaihdella hilpeyden ja silkan pelon välillä, uskon että pystymme välittämään nämä tunteet Savonlinnassa uudella ja tuoreella tavalla.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keith Warnerin aiempia ohjaustöitä ovat olleet mm. Lohengrin Bayreuthiin, Nibelungin sormus Tokioon sekä Pajatso & Cavalleria rusticana Berliinin valtionoopperaan. Toscan hän on ohjannut aiemmin mm. English National Operaan ja Portlandin oopperaan. Lontoon Covent Gardeniin Keith Warner on ohjannut mm. Wozzeckin, joka voitti Olivier-palkinnon parhaasta oopperatuotannosta 2003, sekä Ring-sarjan kausina 2004–05 ja 2005–06. Tammikuussa 2010 hän ohjaa Frankfurtissa Thomas Adèsin Myrskyn. Hänen muita tulevia töitään ovat mm. Faust Dresdenissä, Simon Boccanegra Strasbourgissa sekä ohjaustyöt Montepulcianossa ja Bregenzin musiikkijuhlilla.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!