Olavinlinnan kauan odotettu Lohengrin saa ensi-iltansa huomenna 02.07.2011

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Haltioitunut yleisö osoitti myrskyisästi suosiotaan Savonlinnan Oopperajuhlien kesän toisen uutuusproduktion, Richard Wagnerin Lohengrinin kenraaliharjoituksessa. Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jari Hämäläinen kommentoi kenraaliharjoitusta tuoreeltaan: ”Mahtavaa! Savonlinnan Lohengrin on valtavan hieno kokonaisuus, jossa kaikki palaset ovat kohdallaan”. Lohengrinin ensi-ilta on huomenna lauantaina 2.7. klo 18 Olavinlinnassa.

Saksan oopperataloissa laajalti ohjanneen Roman Hovenbitzerin Lohengrin on moderni ja monitasoinen tutkielma hyvästä ja pahasta, uskon ja onnen utopiasta, sovitetun maailman mahdottomuudesta. Hovenbitzerin ohjaus ja Hermann Feuchterin lavastus käyttävät täysipainoisesti Olavinlinnaa hyväkseen. Hank Irwin Kittelin mielikuvituksellinen puvustus ja Wolfgang Göbbelin loistokas valaistus lisäävät entisestään teoksen taikavoimaa. Tuloksena on visuaalisesti vaikuttava näyttämökuva.

Lohengrin on eritoten Savonlinnan Oopperajuhlakuoron ja -orkesterin taidonnäyte. ”Miten kuoro pystyykään tuollaiseen suoritukseen? Se on täynnä voimaa ja tunnetta”, ihmeteltiin kenraaliharjoitusyleisön joukossa. Orkesterin monivuotisen suosikkikapellimestarin, Philippe Auguinin johtamana Oopperajuhlaorkesteri on intensiivisesti läsnä joka hetkessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lohengrinin vaativat solistiroolit on miehitetty pitkälti amerikkalais-suomalaisin äänin. Amber Wagnerin täyteläisen iskuvoimainen sopraano lumoaa Elsana, jota esittää toisessa miehityksessä Erika Wueschner. Richard Crawley on vahva Lohengrin ja Thomas Hall iskevä Friedrich von Telramund. Kuningas Heinrich der Voglerin roolin laulaa yksi suomalaisten lempibassoista, Jaakko Ryhänen. Kierona Ortrudina vuorottelevat bulgarialainen, viiltävän upea Jordanka Milkova ja Tuija Knihtilä. Kuninkaan airuena laulavat Gabriel Suovanen ja Samuel Youn.


(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 01.07.2011)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!