Sopraano Miina-Liisa Värelä voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun 2011

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Olavinlinnassa käytävä Timo Mustakallio -laulukilpailu on ratkennut. Kilpailun voitti sopraano Miina-Liisa Värelä. Hän sau 15 000 euron arvoisen ensimmäisen palkinnon. Eero Rantalan rahaston apuraha (10 000 euroa) myönnettiin sopraano Alina Heikkilälle. Finaalissa lauloivat palkittujen lisäksi sopraanot Meeri Pulakka ja Olga Nikolskaja-Heikkilä, mezzosopraanot Ann-Marie Heino ja Katariina Heikkilä sekä Basso Ronnie Karlsson.

Vammalaissyntyinen Miina-Liisa Värelä (synt. 1982) opiskelee Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa opettajanaan Margareta Haverinen-Brandt. Kesällä 2009 hän voitti Kangasniemen laulukilpailut. Lappeenrannan laulukilpailussa 2010 Värelä lauloi finaalissa saaden erikoispalkinnon. Kesällä 2010 Värelä sai Vera Kellerin stipendin kansainvälisessä Belvedere-laulukilpailussa

Timo Mustakallio -kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1980 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Kilpailun tarkoituksena on auttaa uusia, lahjakkaita laulajia kehittämään kykyjään. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 1974.


(Lähde: Yle Klassinen musiikki, 03.07.2011)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!