BBC:llä homo- ja lesbohistorian arkisto

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006
  • 1


BBC:n media-arkistossa on nyt myös englantilaisen gay-liikkeen historiaa. Siellä on radio- ja tv-ohjelmia ja valikoima ulottuu dokumenteista uutispätkiin. Näiden ohjelmien avulla yritetään luoda kuva siitä, miten poliittinen ja sosiaalinen muutos on vaikuttanut asenteisiin homoseksuaalisuutta kohtaan.

BBC:n arkistotuottajan Julie Rowbothamin mukaan kokoelmassa olevat ohjelmat paljastavat myös epämieluisia asioita. Ohjelmista käy ilmi, miten lainsäädäntö muuttui ja millainen vaikutus sillä on ollut ihmisten elämään.

Mukana on ohjelma vuodelta 1957. Siinä on Wolfenden-raportin lehdistötilaisuus. Silloin ehdotettiin homoseksuaalisuuden rangaistavuuden poistamista. Mukana on myös ohjelmia, joissa kuvataan Section 28 -vastaisia mielenosoituksia. Tämä oli laki, joka kielsi kouluja "edistämästä" homoseksuaalisuutta.

http://www.bbc.co.uk/archive/gay_rights/


YLEn Elävässä arkistoissa jonkin verran tästä teemasta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ylen elävä arkisto tarjoaa 'homo'-hakusanalla 64 ohjelmapätkää. Materiaali on hyvin sekalaista.

1 kommenttia

Ylen Elävän arkiston ruotsinkielisella puollella on sivu nimeltään "Homosexualitet i Finland" eli Homoseksuaalisuus Suomessa.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=67&t=398

Katso esim. mitä mieltä silloinen poliisi oli Setan toimiston tulosta Pohjanmaan Kruunupyyhyn vuonna 2000 (neljäs video-pätkä),

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=67&t=398&a=5088

tai mitä mieltä oltiin Priden tulosta Vaasaan vuonna 2003 (neljäs video-pätkä).

http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=67&t=398&a=9119
---

Kommenttia muokattu: 05.10.2010 klo 13:50